facebook

На передчасні канікули через пандемію пішли не всі школи. Але, ймовірно після їх завершення дома залишуться всі

Ковідне покоління: чи не перейдуть осінні канікули в загальну дистанційку до нового року 

Глобальна небезпека,яку ми не докінця ще не усвідомили. Провал у знаннях “пандемічного покоління” дітей, за підрахунками ЮНЕСКО закриття шкіл і вишів зачепило майже півтора мільярда учнів і студентів на планеті, бо навіть з першого вересня майже пів світу не відкрили школи взагалі.

Такого з часів Другої світової війни ще не було,на сполох уже забили експерти МВФ, бо це означає менше кваліфікованих кадрів для розвитку економіки.

Дистанційне навчання може тимчасово замінити очне,кажуть у фонді, але в жодному разі не є повноцінною альтернативою навіть у тих країнах, де мають вільний доступ до швидкісного інтернету. Перспектива для дітей цього покоління дуже проста і дуже тривожна: менше вчишся, менше заробляєш у майбутньому. Нам цю задачу розв’язати не легше ніж цілому світові.

Рекомендація Міносвіти піти на передчасні канікули з 15 жовтня застала зненацька і батьків, і вчителів. Хтось через наступ COVID-19 таки закрив школи завчасно. Хтось – як у Калуші, Івано-Франківську чи Трускавці – продовжив навчання до планових канікул – 24 жовтня. Але всіх турбує загроза більша: чи не перейдуть осінні канікули в загальну дистанційку аж до нового року.

Чтайте також:  Батьки оніміли: навчальний рік у школах різко скоротили

Джерело.


Повернутись вверх