facebook

Студентам пояснили, як вступати до вузів у 2021 році: якщо переживемо карантин

Міністерство освіти і науки України затвердило нові правила зарахування до університетів нашої країни. Правила почнуть діяти вже в новій вступній кампанії, яка базово намічена на липень 2021 року. Відповідна Інфографіка була опублікована на сайті і в соціальних мережах Міносвіти.

 


З 2021 року для вступу на бакалаврат з гуманітарних та соціальних напрямів, знадобиться в обов’язковому порядку проходити зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури.

Для технічних і природничих наук достатньо результатів тесту тільки з української мови. Студентам, які вступають до медичних вузів, доведеться здавати українську мову і математику, а також третій предмет на вибір (біологія, фізика або хімія). При цьому студент повинен набрати не менше 150 балів з другого і третього предмета. Виняток становлять випадки, коли встановлено вимогу по профільному предмету – не менше 175 балів, в такому випадку інші предмети можуть бути здані гірше. На контракт може бути подано не більше 30 заяв.

Що стосується магістратури, єдиний вступний іспит буде обов’язковий для всіх спеціальностей. Коефіцієнти пріоритету між Єдиним вступним іспитом і єдиним профільним іспитом встановлюють самі вузи, але частка єдиного вступного іспиту не повинна бути менше 25%.

Чтайте також:  Не хочеш гарно вчитися – підеш у ПТУ, як знецінити саму ідею профільної школи

Джерело.


Повернутись вверх