facebook

Відтермінування навчання у школах може призвести до того, що діти навчатимуться у червні, – КМДА

Осінні канікули в столиці розпочнуться дещо пізніше. У КМДА щоденно стежать за ситуацією в освіті.

Міністерство освіти і науки України рекомендувало школам відправити учнів на осінні канікули з 15 жовтня, а університетами перейти на тимчасове дистанційне навчання. У деяких регіонах заклади освіти прислухалися до рекомендацій уряду і відправили школярів на канікули з понеділка, а в деяких містах і областях діти вчитимуться до 21 жовтня, як і планувалось.

Директорка департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян в коментарі “Радіо Свобода” зазначила, що канікули для всіх – дійсно не панацея. Адже підлітків не втримаєш удома, а за дітьми молодшої школи потрібно комусь доглядати:

Нехай навіть діти підуть на канікули раніше, та, повернувшись у класи, вони знову обмінюватимуться вірусами, тому що відбуватиметься адаптація організмів.

За її словами, часті відтермінування навчання можуть закінчитись тим, що діти вчитимуться у червні, адже навчальний рік має складати не менше ніж 175 днів. А яка тоді буде епідеміологічна ситуація – невідомо. Тож до запровадження дострокових канікул варто підійти зважено, вважають у КМДА. І те, що Київ не радить школам відпускати дітей на канікули з 15 жовтня, – не прояв недбалого ставлення до їхнього здоров’я чи несерйозного підходу до боротьби з коронавірусом, додає Фіданян:

Є реальна оцінка ситуації в кожній окремій місцевості та є реальні потреби. Я не можу вам сказати категорично: ні, в жодному разі, тільки з 21 жовтня почнемо канікули. Ми щоденно моніторимо ситуацію, вивчаємо, скільки закладів пішло на дистанційне навчання, переглядаємо, що у нас відбувається в місті, скільки додалося змішаної форми навчання.

Якщо учні йдуть на канікули, а студенти переходять на дистанційку, то ситуація з дитсадками наразі під контролем. Заклади дошкільної освіти працюватимуть, бо закривати їх немає потреби.

Чтайте також:  "Маніпуляція вдалась": українська вчителька на прикладі історії про хлопчика і сік пояснила, як треба виховувати дітей

Джерело.


Повернутись вверх