facebook

Позапланові канікули: в яких регіонах школи прислухались до рекомендацій МОН

Більшість закладів освіти планують відправити учнів на канікули пізніше.

 


Декілька днів потому Міністерство освіти і науки України оприлюднило лист з рекомендаціями встановити у школах канікули з 15 жовтня, а університетам перейти на тимчасове дистанційне навчання.

Однак з таким рішенням згодні далеко не всі заклади освіти. У яких містах України учні продовжують навчатися, а де запроваджують канікули?

Київ

У КМДА ухвалили рішення про початок канікул з 21 жовтня. Відповідні рекомендації вже надіслані до столичних шкіл.

Ми розуміємо, що більшість виборчих дільниць перебувають саме в закладах освіти. Враховуючи ситуацію з розповсюдженням коронавірусу, потрібно більше часу для забезпечення дільниць усім необхідним. Крім того, надважливим буде й створення у школах відповідних умов для дітей після завершення виборчого процесу. Школярі мають повернутися після відпочинку за абсолютно чисті парти, де їх здоров’ю нічого не загрожуватиме, – наголосив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський.

Житомир

Попри рекомендації уряду, осінні канікули розпочнуться ймовірно з 22 жовтня. Про це повідомив голова міста Сергій Сухомлин:

Ми розуміємо, що є рекомендації Кабміну, щоб припинити навчання з 15 жовтня, але розуміємо і те, що апогей захворюваності буде пізніше. Якщо зараз дітей відправимо на дистанційне навчання чи, як пропонується, на канікули раніше, вони можуть вийти з канікул у самий пік.

Чтайте також:  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул

Львів

Осінні канікули в місті можуть розпочатися з 19 жовтня. За словами Андрія Садового, міська рада Львова спільно з міським штабом уважно слідкує за епідеміологічною ситуацією, аналізує дані й керується виключно здоровим глуздом.

Чернівці

Навчання у школах відбувається у звичному режимі, оскільки ситуація із захворюваністю на коронавірус некритична. Осінні канікули для учнів розпочнуться дещо пізніше, але наразі про конкретну дату невідомо. Секретар міськради Василь Продан повідомив, що відповідне рішення будуть ухвалювати на наступному тижні.

Одеса

Директорка департаменту освіти й науки Одеської міської ради Олена Буйневич зазначила, що школярі мають встигнути вивчити нові теми до переходу на дистанційну форму навчання. А осінні канікули в школах рекомендують встановити з 26 жовтня.

Полтава

Довгострокові канікули, пропоновані МОН, у місті запроваджувати не будуть. За словами керівника пресслужби Полтавської міськради Віталія Улибіна, питання про перехід на дистанційне навчання вирішуватимуть батьки школярів. Нині місто контролює ситуацію із захворюванням на коронавірус, і різкого збільшення інфікованих досі не спостерігається.

Коломия і Калуш, Івано-Франківська область

Осінні канікули у Коломиї розпочнуться за ухваленим графіком: з 26 жовтня до 1 листопада. Наразі школярі навчаються у звичному режимі.

Подібна ситуація й у Калуші. Місто вийшло з “помаранчевої” зони, а тому оголошувати про передчасні канікули підстав немає. Раніше управління освіти рекомендувало школам розпочати осінні канікули з 22 жовтня.

Чтайте також:  Ох і реформа: старші класи шкіл відправлять до ПТУ - подробиці

Запоріжжя

Школи підуть на двотижневі канікули з 19 до 30 жовтня. Міський голова Володимир Буряк повідомив, що навчання на цьому тижні відбудеться у звичному режимі, а далі все залежатиме від ситуації з поширенням коронавірусу в місті та країні.

Луцьк

Відповідно до рекомендацій МОЗ і обласного лабораторного центру канікули у школах Луцька розпочнуться з 21 жовтня і триватимуть до 1 листопада.

Суми

Міське управління освіти і науки видало указ про початок осінніх канікул з 15 до 31 жовтня. Крім того, місто належить до “червоної” зони епідемічної небезпеки.

Рівне

Осінні канікули для учнів розпочнуться 19 жовтня, а на навчання вони повернуться 2 листопада. Повідомляється, що канікули мали розпочатись пізніше, але комісія ТЕБ і НС змінила рішення.

Харків

Попри рекомендації МОН відправити учнів на передчасні канікули, у місті всі заклади освіти працюють у штатному режимі.

Жодна школа не закрита… Є випадки захворюваності на коронавірус серед учителів і персоналу шкіл, але їх небагато. Ми не йдемо на канікули, чекаємо на постанову Кабміну та наказ міністерства, – зазначила директорка Департаменту освіти Ольга Деменко.

Джерело.


Повернутись вверх