facebook

Уряд ухвалить рішення почати в школах канікули з 15 жовтня, а у вишах – онлайн-навчання

Уряд ухвалить рішення почати в школах канікули з 15 жовтня, а у вишах – онлайн-навчання


Уряд ухвалить рішення про початок осінніх канікул в школі з 15 до 30 жовтня 2020 року. А все через збільшення випадків зараження COVID-19 та проведення місцевих виборів.

Відповідне рішення прийме уряд під час засідання 13 жовтня.

Шмигаль наголосив, що МОН рекомендує школам встановити в школах канікули з 15 по 30 жовтня 2020 року. Уряд з цим рішенням погоджується і пропонує внести це до постанови про канікули.

“Також під час канікул відбудуться місцеві вибори, і в той період ми мали відправити дітей на осінні канікули, бо в закладах освіти будуть працювати виборчі дільниці. А це становить загрозу і для учнів і для вчителів”, – сказав Шмигаль.

За словами прем’єр-міністра, термін канікул з 15 по 30 жовтня 2020 року, окрім безпеки дітей та педагогів, також створить умови для безпечного проведення виборів.

Він додав, що в Україні захворіли понад 5 тисяч вчителів та інших працівників шкіл. “Ми це врахували, надаючи відповідні рекомендації”, – сказав Шмигаль.

Натомість закладам вищої та передвишої освіти уряд порекомендував перейти на дистанційне навчання з 15 жовтня по 15 листопада 2020 року.

Чтайте також:  В Україні розпочалася реєстрація на єдине фахове вступне випробування: скільки часу є у майбутніх бакалаврів, аби подати документи

Джерело.


Повернутись вверх