facebook

Доплату за престижність скасують та запровадять додатковий коефіцієнт

ЦК Профспілки погоджено проект постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання оплати праці педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників», що надійшов з Міносвіти, повідомляє управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки.

 

Проектом передбачається застосування додаткового коефіцієнта 1,5 для визначення з 1 січня 2021 року розмірів посадових окладів педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників закладів, установ освіти, оплата праці яких провадиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери».

Одночасно з запровадженням цієї постанови пропонується скасувати низку постанов Кабінету Міністрів України, серед яких постанова № 373 від 23.03.2011 р. щодо встановлення надбавок педагогічним працівникам «за престижність праці» у граничному розмірі 30%, постанова № 22 від 11.01.2018 р. щодо підвищення на 10% посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічних працівників, постанова № 36 від 23.01.2019 р. щодо підвищення на 11% посадових окладів науково-педагогічних працівників.

За рахунок включення виплат за престижність педагогічної праці, розміри яких коливаються в межах від 5% до 30% та здебільшого виплачуються вчителям на рівні 10% – 15%, мають збільшитися базові оклади та ставки педагогів, від яких визначаються всі інші виплати, зокрема надбавки за стаж, доплати, винагороди, преміювання, допомога на оздоровлення тощо.

Чтайте також:  «ЯКИЙ ГРЬОБАНИЙ СОРОМ, шановні вчителі!», — Катерина Гольцберг

За розрахунками міністерства на таке підвищення необхідно додатково передбачити в Державному бюджеті на 2021 рік 34,6 млрд. грн, з них для працівників, оплата праці яких здійснюється з місцевого бюджету, близько 4,3 млрд. грн, з державного бюджету – приблизно 30,3 млрд. гривень.

Далі – слово за Урядом та народними депутатами України.

Джерело.


Повернутись вверх