facebook

Педагогам, які отримали ступінь бакалавра, зможуть присвоювати кваліфікаційні категорії — МОН

Міністерствто освіти підтримує пропозицію про внесення змін до Положення про атестацію педагогічних працівників.

Профспілка працівників освіти і науки звернулася до Міністерства освіти щодо врегулювань фахової підготовки та присвоєння педагогічним працівникам кваліфікаційних категорій.

Так, у міністерстві наголосили, що мають небайдуже до ставлення до вирішення проблеми справедливої та об’єктивної оцінки професійної діяльності педагогічних працівників, у тому числі і оплаті їх праці, незалежно від рівня вищої освіти, який вони здобули. І додали, що порядок присвоєння кваліфікаційних категорій і педагогічних звань педагогічним працівникам було виключено на підставі постанови КМУ від 13.06.2018 № 476.

Ми підтримуємо пропозицію про внесення змін до Положення про атестацію педагогічних працівників (Наказ МОН від 06.10.2010 № 930) щодо надання можливості присвоювати кваліфікаційні категорії педагогічним працівникам, які здобули ступінь бакалавра, 0151— йдеться в офіційному повідомленні.

Також, у Міносвіти наголосили, що вже розпочали роботу над змінами до цього Положення, приведення його у відповідність до законів України «Про освіту», «Про фахову передвищу освіту» та «Про вищу освіту».

Чтайте також:  "Проводьте час якісно". Три приклади з життя, які спростовують популярний метод виховання дітей

Джерело.


Повернутись вверх