facebook

Відключення води у школах під час занять – це порушення прав учасників освітнього процесу – Сергій Горбачов

У Кропивницькому школи перейшли на дистанційне навчання через відключення у місті водопостачання. Батьків про це завчасно не попередили.

Немає водопостачання – немає навчання! “Всеосвіта” вже писала, що 34 заклади загальної середньої освіти Кропивницького з 6 по 8 жовтня переходять на онлайн-навчання через те, що в місті припиняється подача води. На думку освітнього омбудсмена Сергія Горбачова, ця ситуація порушує права учасників освітнього процесу, насамперед — батьків здобувачів освіти.

Про те, що учні на три дні залишаються вдома і навчаються дистанційно, батьків завчасно ніхто не попередив. Новина про зміну режиму роботи закладів загальної середньої освіти міста Кропивницького на сайті управління з’явилася лише у п’ятницю 2 жовтня після обіду, тобто перед вихідними і за три дні до зміни режиму роботи. А деякі батьки дізналися про це лише вранці 5 жовтня, коли привели дітей до школи, написав Сергій Горбачов на своїй сторінці у фейсбуці.

Поспілкувався з начальницею управління та директором департаменту — виявляється, що управління освіти ще три тижні тому знало про ремонтні роботи та рішення змінити графік роботи шкіл і перевести їх на дистанційне навчання.Тоді у мене виникає просте питання: чому, знаючи про це рішення на три тижні наперед, управління освіти повідомляє про нього лише за три дні й повідомляє про це так, що частина батьків не знає зовсім або дізнається в останній момент?  З ким батьки, які дізналися про зміну роботи шкіл за добу до цього, мають залишити своїх дітей, насамперед учнів початкових класів? Як забезпечити дистанційне навчання для першокласників? — обурюється освітній омбудсмен.

І додає, що рішення про зміну графіку роботи шкіл ухвалювали не керівники закладів освіти, а місцева влада. Тому саме управління освіти мало завчасно та оперативно проінформувати про це керівників шкіл та батьків:

Цей випадок із проблемами в комунікації між місцевою владою, керівниками закладів освіти та всіма учасниками освітнього процесу, на жаль, непоодинокий. Подібні ситуації вчергове нагадують нам наскільки важливою є вчасна та зрозуміла комунікація між владою та закладами освіти. Бо усіх цих незручностей і порушень можна було б уникнути або, принаймні, мінімізувати можливі негативні наслідки, якби батьків повідомили вчасно.

Сергій Горбачов звернувся до представників місцевих влад усіх областей України з проханням не зневажати освіту і не створювати непотрібні проблеми дітям, батькам та вчителям.

Чтайте також:  Пишуть твір на 2-3 речення, але це треба прийняти. 24-річна вчителька назвала проблеми сучасних школярів, які "живуть" у ґаджетах

Джерело.


Повернутись вверх