facebook

Учителів потрібно рятувати і підтримувати, аби вони не покидали країну, – українська телеведуча

Престиж професії педагога, про який давно в суспільстві говорять, потрібно повертати, зазначила Алла Мазур.

Сьогодні всі вчителі працюють у важких умовах. Щодня викладають матеріал учням у масках або захисних щитках, хоча це зовсім не легко. Але цих засобів захисту недостатньо, аби убезпечити педагогів від інфікування коронавірусом. Їм потрібен захист, бо вони як лікарі – на передовій, переконана українська телеведуча новин Алла Мазур.

На своїй сторінці у фейсбук телеведуча написала особливе зворушливе привітання, присвячене Дню вчителю.

Цікаву картинку побачила сьогодні. Ні, це не про квіти, зворушливі дитячі вітання і спогади про першу вчительку: хоча з неї все починається.

Це – про стратегічний резерв держави. Про людей, які вміють не тільки навчити писати й читати. Але й думати. Винаходити. Лікувати. Літати. І робити це класно! Від них насамперед залежить, чи стане Україна в майбутньому інтелектуальною, модерновою та успішною.

Працю педагогу потрібно гідно оплачувати, вважає пані Мазур. А також витрачати серйозні кошти на їхню підготовку, бо вчителі, які вчать дітей мислити по-новому – це величезна цінність держави:

Той престиж професії, про який ми давно говоримо треба повертати. І, крім слів шани й подяки вчителям сьогодні особливо потрібен захист. Бо вони, як і медики на передовій. І це лиш здається, що їхні прозорі маски можуть захистити від вірусів.

Телеведуча пише, що вдячна всім педагогам, які попри небезпеку продовжують навчати дітей в школі:

Так, ми дякуємо сьогодні всім, хто, попри небезпеку зараження і далі вчить наших дітей в школі. Низький уклін тим педагогам, хто робить це талановито і захопливо.

Але педагогів потрібно всіляко рятувати й підтримувати, аби вони залишалися у рідній країні, зазначає пані Мазур:

Цей стратегічний резерв нашої держави потрібно терміново рятувати. Уже давно. Поповнювати і підтримувати. Щоб не покинули країну великі люди, які здатні дати крила маленьким нині серцям.

Нагадаємо, що напередодні Дня працівника освіти т.в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет також привітав освітян зі святом.

Чтайте також:  Кількість вчительських ставок з 2021 до 2023 року скоротилася на 8%: результати дослідження

Джерело.


Повернутись вверх