facebook

Штраф до 1700 грн: адвокат розповів, що може загрожувати батькам школярів за російську мову на перервах

Штраф до 1700 грн: адвокат розповів, що може загрожувати батькам школярів за російську мову на перервах

Інформує OBOZ.UA.

Батьків тих школярів, які говоритимуть на перервах російською мовою, можуть почати штрафувати. Сума стягнення складатиме від 850 до 1700 гривень.

Про це розповів адвокат Ігор Фещенко, передає українське медіа. За його словами, фіксувати порушення будуть працівники школи та вчителі, які будуть про це доносити адміністрації. Після того, ймовірно, керівництво складатиме скарги та направлятиме їх до мовного омбудсмена.

У разі ухвалення відповідного законопроєкту за дітей віком від 14 до 16 років відповідатимуть батьки. Для учнів до 14 років не буде відповідальності, а підлітки після 16 років відповідатимуть самостійно за порушення.

“За це передбачені штрафи від 850 до 1700 гривень”, — сказав адвокат.

Він також пояснив, що ухвалити законопроєкт, який підтримало Міністерство освіти та науки (МОН), буде складно. Адже це створюватиме додаткове навантаження для батьків, не лише психологічне, але й фінансове.

Нагадаємо, у Верховній Раді запропонували ухвалити законопроєкт про українськомовне середовище у школах. Він передбачає заборону для учителів та учнів розмовляти російською мовою на перервах та у приватному спілкуванні на території навчального закладу.

МОН підтримало заборону спілкуватися російською на перервах у школах. Як зазначив міністр освіти Оксен Лісовий, до документа було внесено певні зміни, проте це не вплинуло на загальне рішення.

Чтайте також:  Що робити після 9 класу школи: учням важливо не помилитися

Джерело.


Повернутись вверх