facebook

Насильство в дитсадках: програми підвищення кваліфікації

Український інститут розвитку освіти розробив дві Типові програми підвищення кваліфікації щодо запобігання проявам насильства. Програми призначені для керівників та педагогічних працівників закладів дошкільної освіти.

Проверяем объект недвижимости на юридическую чистоту перед покупкой

Типові програми підвищення кваліфікації керівників та педагогічних працівників закладів дошкільної освіти щодо запобігання проявам насильства розроблені відповідно до державної політики у галузі освіти, у тому числі забезпечення якісної та доступної дошкільної освіти.

Метою підвищення кваліфікації для керівників закладів дошкільної освіти є формування компетентностей, необхідних для ефективної організації освітнього процесу та створення безпечного освітнього середовища, вільного від будь-яких проявів насильства, своєчасного запобігання та протидії проявам насильства стосовно здобувачів дошкільної освіти.

Досягнення поставленої мети передбачає удосконалення здатності здійснювати управлінську та педагогічну діяльність згідно з вимогами законодавства щодо запобігання та протидії будь-яким проявам насильства стосовно здобувачів дошкільної освіти під час освітнього процесу і здатності створювати та підтримувати здорове та безпечне, інклюзивне освітнє середовище закладу дошкільної освіти.

Крім того, програмою передбачено удосконалення здатності керівників закладів дошкільної освіти організовувати та підтримувати реалізацію завдань щодо запобігання та протидії будь-яким проявам насильства, зокрема домашньому насильству, булінгу, жорстокому поводженню, у тому числі вчиненому за допомогою засобів електронних комунікацій.

Типова програма підвищення кваліфікації педпрацівників дитсадків ставить за мету формування компетентностей педпрацівників закладів дошкільної освіти, необхідних для створення безпечного освітнього середовища, вільного від будь-яких проявів насильства, своєчасного запобігання та протидії проявам насильства стосовно дітей.

Чтайте також:  У скільки років найкраще віддавати дитину у дитсадок: Марія Сичинська дала єдину пораду батькам

Досягнення поставленої мети передбачає підвищення обізнаності педагогічних працівників закладів дошкільної освіти та готовності до запобігання та протидії будь-яким проявам насильства стосовно дітей під час освітнього процесу, а також удосконалення здатності своєчасно виявляти дітей, постраждалих від насильства, зокрема жорстокого поводження, домашнього насильства, булінгу, здатності реагувати на випадки насильства відповідно до законодавства.

Джерело.


Повернутись вверх