facebook

Студентів на літо виганяють з гуртожитків – нардепка звернулася до МОН

Народна депутатка Юлія Грішина звернулася до Міносвіти з проханням не виселяти студентів із гуртожитку під час літніх канікул.

Студентів денної форми навчання, які закінчують невипускні курси та проживають на постійній основі в гуртожитках, деякі заклади вищої освіти відмовляються залишати там на літо. Про це на своїй сторінці у фейсбуцізаявила народна депутатка Юлія Гришина:

“Наближається пора літніх студентських канікул. А разом з нею – проблеми з роботою університетських гуртожитків. Студентам денної форми навчання, які закінчують невипускні курси та проживають на постійній основі в гуртожитку, деякі ЗВО відмовляють залишитися там на літо за відсутності у них статусу пільгової категорії населення.”

Депутатка у відкритому листі звернулася до ексочільниці МОН Любомири Мандзій, з проханням вжити необхідних заходів, аби ці студенти мали змогу залишитися на період літніх канікул у своїх гуртожитках без загрози їх виселення. З дотриманням всіх протиепідемічних заходів.

Основна мотивація такої поведінки керівництва закладів вищої освіти, як вбачається зі звернення, полягає у тому, що в умовах карантинних обмежень та поширення коронавірусної хвороби студенти не мають перебувати у гуртожитках з метою запобігання розповсюдження вірусу.

Водночас, єдиним документом, який вводить обмеження на правила перебування у гуртожитках, є Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів в закладах, що надають послуги з розміщення на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби, затверджені Постановою головного державного санітарного лікаря України № 36 від 06.06.2020 року. Даним документом заборони щодо проживання і перебування студентів, які проживають у гуртожитках на постійній основі, на час літніх канікул не передбачається, – йдеться у документі.

Чтайте також:  Гроші за навчання можна повернути: прийом, до якого податкова не матиме претензій

 

Джерело.


Повернутись вверх