facebook

“Нема грошей? Не пхайтеся у профільну освіту!” В Івано-Франківську ученицю вигнали з ліцею через “порушення дрес-коду”: влада відреагувала

“Нема грошей? Не пхайтеся у профільну освіту!” В Івано-Франківську ученицю вигнали з ліцею через “порушення дрес-коду”: влада відреагувала

Інформує OBOZ.UA

Ученицю ліцею ім. Івана Пулюя в Івано-Франківську нібито не допустили до навчання за неналежний зовнішній вигляд та порушення дрес-коду. Дівчина прийшла у темних штанях та білій кофтинці з малюнком.

За словами мами школярки Ольги Ярошевич, після спілкування з керівництвом ліцею їй в ультимативній формі дали зрозуміти, що якщо вони не мають коштів на одяг ділового стилю, то їм не варто навчатися у профільному закладі освіти. Про ситуацію жінка розповіла на особистій сторінці у Facebook.

“Мою доньку ученицю ліцею ім. Івана Пулюя вигнали і не допустили до навчання за неналежний вигляд. Керівництво, а саме заступник директора, який при розмові навіть не назвав свого імені, в ультимативній формі дав зрозуміти, що як немає грошей на діловий стиль, то і не варто пхатись у профільну освіту”, – написала Ярошевич.

Мама дівчинки запевняє, що дізналась про інцидент зі слів доньки, яка зателефонувала їй у сльозах і повідомила про безвихідну ситуацію. Жінка опублікувала фото, де видно в якому одязі учениця пішла до школи і зауважила, чому діти мають відчувати утиски за зовнішнім виглядом.

Чтайте також:  У кожній школі має бути офіцер безпеки, відеоспостереження й сигналізація – Оксен Лісовий

За словами Ярошевич, батьків 28 серпня класний керівник повідомив про те, що у закладі освіти запроваджується офіційний дрес-код. Жінка також обґрунтувала причину чому її донька не буде дотримуватися такого вигляду, проте їй нібито сказали, що діти мають носити “білий верх, чорний низ”. Попри те, що дівчинка прийшла відповідно до такої рекомендації, потрапити на уроки вона не змогла, запевнила мама школярки.

На допис жінки відреагував і Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради. Там зазначили, що зʼясують всі обставини інциденту.

Водночас українці були обурені такою ситуацією і зазначали, що такі дії керівництва закладу освіти незаконні.

“Вимагати носити форму незаконно, дрес код також”.

“В нас в школах головне дрес-код чи знання? Що за дичина? Совкові принципи нікуди не зникли”.

“А офіційний документ Вам довели до відома? Наказ по закладу відповідний є?”.

“Порушено низку законів та нормативних актів”.

А дехто розповів, що в цьому закладі освіти також стикалися з такими ситуаціями, але при вступі батьків мають сповіщати про таке правило.

“Також обурює ситуація з формою. Моїй доньці та сама завуч сказала, що їй не подобається ширина штанини і що наступного разу вона їх їй обріже або мама привезе інші штани”. 

“У цьому ліцеї завжди були правила щодо зовнішнього вигляду учнів. При вступі вас мали б поінформувати. Мій син закінчив цей ліцей і жодних проблем з одягом не виникало за чотири роки. В першій гімназії теж строго з одягом, але всі знають правила і дотримуються їх”. 

Після появи публікації, до видання КУРС звернулися й інші батьки з подібними історіями. Виявилося, що такі ситуації у місті не поодинокі і дітей часто не пускають до школи через неналежний колір штанів або спідниці.

Чтайте також:  Купуватимуть батьки? Бабак спростував інформацію про скасування шкільних медалей в Україні, але повідомив один нюанс

Джерело.


Повернутись вверх