facebook

“Не буду озвучувати на камеру”: Лісовий сказав, коли вчителям підвищать зарплату до 24 тисяч гривень

“Не буду озвучувати на камеру”: Лісовий сказав, коли вчителям підвищать зарплату до 24 тисяч гривень

Інформує  OBOZ.UA 

Українські вчителі зможуть отримувати зарплату у 24 тисячі гривень тоді, коли в бюджеті будуть буде вільних 50-60 мільярдів додаткових коштів. Місячних видатків, які нині витрачаються на оборону держави, вистачить для того, щоб збільшити виплати педагогам.

Про це повідомив міністр освіти та науки Оксен Лісовий в інтервʼю ВВС. Він зауважив, що нині освітнє відомство працює над тим, аби зробити нарахування заробітної плати простішим та зрозумілішим для вчителя.

“Це буде тоді, коли бюджет отримає для початку хоч би вільних 50-60 мільярдів додаткових коштів. Я не буду на камеру озвучувати видатки на оборону, але цих місячних видатків вистачить для того, щоб підняти заробітну плату усім вчителям на рік”, – сказав міністр освіти.

Нагадаємо, Міністерство освіти та науки планує змінити систему оплати праці освітян. Зокрема, базова частина зарплати буде близько 80%, тоді як решта доплат передбачатиме надбавки від директора школи, регіону тощо. Таким чином вдасться зробити зарплату вчителя зрозумілою, прозорою та прогнозованою.

Пілотний проєкт щодо зміни формату виплат планується запровадити у перших 500 школах вже у 2024-2025 роках.

Чтайте також:  Суперечить закону та приводить до булінгу: батьків закликають скаржитися на вчителів

Джерело.


Повернутись вверх