facebook

Черги і підвищення температури в учасників: як минув перший день основної сесії

Детально про те, як сьогодні пройшла основна сесія ЗНО з математики.


Сьогодні в Україні стартувала основна сесія ЗНО з математики. Підготовка до цієї події тривала довго й ретельно, адже всі пункти тестування необхідно було підготувати й забезпечити засобами індивідуального захисту.

Як пройшов перший день ЗНО? Чи були виявлені порушення? Про все дізналась «Всеосвіта».

До одного з пунктів тестування у Києві ще з самого ранку вишукувалась черга охочих скласти ЗНО. Не менше за абітурієнтів хвилюються їхні батьки.

Готувалися два роки до ЗНО. А ще відвідували гуртки, займались з репетиторами і тому дуже переживали, що скасують ЗНО. Ми розуміли, що це наш результат і ми маємо його показати, – розповіла одна з мам «5 каналу».

Загалом настрій в учасників позитивний, трішки переживають, але впенені у своїх силах:

Трохи хвилююсь, але цілий рік наполегливо готувалась тому думаю, що результат буде гарний. І хвилююсь, але впевнена. Викладачі з якими я активно готувалась мені пояснили як все буде проходити. Я пробувала вдома, сідала і засікала час – 3 години. Дивилась, як я вкладаюсь в цей час, – поділилась одна з учасниць ЗНО.

Ще одна мама розповіла, що математика – це складний предмет, тому вдома самостійно його вивчити практично нереально.

Грубих порушень на пункті ЗНО не було. Світлана Сакаєва, директорка київського регіонального центру оцінювання якості освіти, зазначила, що були зафіксовані 2 випадки підвищення температури. Ці учасники матимуть змогу скласти ЗНО на додатковій сесії. Ще одна дівчинку не допустили до тестування через запізнення. І хтось з учасників загубив документи дорогою до школи.

Що відбувалось в інших областях України?
У Львові до проведення ЗНО були залучені 1 645 вчителів, яких протестували на COVID-19. У результаті 32 працівників замінили через виявлену хворобу. Про це повідомив Андрій Садовий.
Схожа ситуація трапилась і на Тернопільщині. Упродовж 2 днів тестування методом ПЛР перевірили 981 педагогічних працівника. У 5 осіб було виявлено коронавірус.

На Донеччині понад 7 000 абітурієнтів взяли участь в ЗНО з математики. 59 учасників приїхало з окупованих територій. Лінію розмежування не змогли перетнути 459 осіб.

На Вінниччині основна сесія ЗНО відбулась без порушень. Аби уникнути скупчення людей, до пунктів тестування учасники приходили з різницею у кілька хвилин. Усі були в масках, а при вході медичні працівники вимірювали температуру. Усього в області на тестування зареєструвалось 7 839 осіб.

На Західній Україні, де вирує негода, ЗНО відбулось. Працювали пункти тестування в Івано-Франківську, Ужгороді.

У соціальних мережах з’явилось багато світлин з пунктів тестування.

У коментарях батьки та освітяни діляться враженнями від сьогоднішнього ЗНО.

Вікторія Тещинська пише, що в аудиторіях спекотно, видають лише по 1 одноразовій масці на 3 години. А Олександр Максимюк запропонував ЗНО проводити у супермеркетах, «бо вони єдині, хто спромігся швидко впровадити протиепідемічні заходи, і тільки як дізналися, що жодної відповідальності не буде, перестали їх дотримуватися». І ще один коментар від Ірини Єгорченко:

У багатьох країнах незалежні екзамени проводять у великих громадських приміщеннях. Знайома розповідала, що її донька вчиться в Гамбурзі, здавала математику (університетську) в великому залі вокзалу, який закрили на цей день, в один день незалежний тест певного рівня здають всі спеціальності в місті для яких потрібен цей рівень. Тричі не здав – більше нема можливості вступити на негуманітарне навчання в Німеччині. Наших так багато виключають з університетів.

Джерело.


Повернутись вверх