facebook

Міністеркою карантину я не стала: Любомира Мандзій розповіла, що зробила на посаді за три місяці

Ексочільниця МОН подякувала тим, хто був поруч, підтримував та критикував упродовж останніх трьох місяців.


Сьогодні Кабінет міністрів призначив Сергія Шкарлета заступником міністра освіти і виконувачем обов’язків міністра.

Поки спільнота активно обговорює його призначення, ексочільниця міністерства Любомира Мандзій підсумувала свою діяльність на посаді та запевнила, що впоралася із поставленими цілями.

Ці три місяці видалися насиченими та інформаційно виснажливими. Думаю, схожі емоції — в усіх освітян. У березні МОН, як і вся Україна, зіштовхнулося з безпрецедентним карантином, який кардинально змінив усі освітні та наукові процеси.

Відверто кажучи, українська система освіти не була готова до повного переходу на дистанційну освіту, однак у терміновому режимі перехід відбувся. МОН разом з Комітетом освіти, науки та інновацій Верховної Ради України, Офісом Президента та «Освіторією» запустило проєкт «Всеукраїнська школа онлайн», безліч педагогів опанували онлайн-інструменти для проведення занять. І разом ми впоралися!

Разом з партнерами DOCCU, Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні та Decentralization for Improved Democratic Education розробили спеціальний сайт mon-covid19.info та відео про освіту під час карантину та безпечність проведення ЗНО 2020.

Спільними зусиллями нам вдалося не лише завершити навчальний рік, але й опанувати нові інструменти та отримати унікальний досвід дистанційного навчання. Тож у випадку наступного тотального локдауну українська система освіти уже буде до нього готовою.

Чтайте також:  Чому остання парта поводиться погано?

Карантин та перехід на навчання з використанням дистанційних технологій стали не єдиним викликом. Як виявилося, в Україні досі є люди, що піддають сумніву ЗНО. І загроза «зриву» проведення теснування через COVID-19 цьогоріч справді існувала. Втім, МОН зробило усе можливе й неможливе, аби провести ЗНО. Я задоволена, що саме сьогодні випускники склали перше тестування — ЗНО з математики.

Я вважала і вважаю, що найважливіше в питаннях освіти — тяглість та безперервність правильних змін. За останні три місяці МОН ані на крок не відійшло від довготривалих цілей, зокрема продовжується реформа НУШ. Сподіваюся, так буде і надалі.

Дякую усім, хто був поруч, підтримував та критикував упродовж останніх трьох місяців! Як і раніше, я готова до співпраці з усіма небайдужими.

І наостанок. В одному з перших інтерв’ю після призначення мене запитали, чи я буду «міністром карантину». Тоді відповіла, що такого міністерства в Україні не існує, а мої цілі — завершення навчального року, проведення ЗНО та вступної кампанії. Як бачимо, карантин продовжується, тож міністеркою карантину я все-таки не стала А от поставлені цілі виконано: навчальний рік успішно завершено, ЗНО розпочалося, – написала Любомира Мандзій на своїй сторінці у фейсбуці.

Чтайте також:  Українська вчителька запропонувала скасувати похвальні листи в початковій школі: нагороди треба давати всім

Джерело.


Повернутись вверх