facebook

Навчання без світла. Як вплинуть відключення електроенергії на 2024−2025 навчальний рік

Навчання без світла. Як вплинуть відключення електроенергії на 2024−2025 навчальний рік

У МОН розповіли, як працюватимуть школи в умовах відключень електроенергії.

Відповідно до прогнозів енергетиків, зима 2024−2025 не мине без відключень. Обмеження на споживання електроенергії вже повертаються у деякі регіони через спеку. Наступну хвилю прогнозують з осені, коли почнеться похолодання. У Міністерстві освіти і науки України розповіли, як це вплине на перебіг навчального процесу.

Зокрема, заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків каже, що у другій половині навчального року освітній процес в українських школах може бути скориговано з огляду на те, яким буде дефіцит електроенергії взимку.

«Педрада може ухвалювати, скільки днів на тиждень навчатимуться учні, скільки разів на рік канікули і яка тривалість. Зрозуміло, все буде коригуватися після проходження зими. Будемо бачити, скільки учні не навчалися через відсутність світла», — пояснив Андрій Сташків.

Зазначимо, що орієнтовні терміни канікул є такими:

осінні канікули: 28 жовтня — 3 листопада 2024,
зимові канікули: 30 грудня 2024 — 10 січня 2025,
весняні канікули: 24 березня — 30 березня 2025,
літні канікули: 30 травня — 31 серпня 2025.
Зазначимо, що минулого року у МОН зазначали, що освітній процес у всіх школах буде підлаштований під відключення електрики таким чином, аби навчальні години для учнів не втрачалися. Водночас у відомстві зазначали, що за таких умов значна роль в організації освітнього процесу зараз відводиться батькам.

Чтайте також:  Обмеження екранного часу, батьківський контроль і особливості акаунтів для різного віку: що батьки підлітків мають знати про TikTok

До початку нового навчального року МОН має надати рекомендації усім школам щодо того, як організувати роботу в умовах відключення світла.

Джерело.


Повернутись вверх