facebook

Навчання по-новому: з 1 вересня у школах вводять ще кілька змін

Навчання по-новому: з 1 вересня у школах вводять ще кілька змін

Новий навчальний рік 2024-2025 років для більшої частини учнів може розпочатись офлайн. В Україні реалізовують програму, яка дасть змогу значній кількості дітей повернутись за парти.

Близько 300 тисяч дітей держава планує повернути за парти з 1 вересня. Таку цифру озвучили у міністерстві світи і науки України. Але головним у цьому є безпека дітей і для цього буде комплексне рішення.

З 2020 по 2024 роки учні багато навчались онлайн і це, як показали дослідження, знизило якість знань. Хоча дистанційне навчання під час пандемії та у період війни є вимушеним кроком, але надалі держава прагне перевести освітній процес максимально в очний формат.

Ситуація зараз така, що майже 1 мільйон учнів здобувають освіту онлайн. В Україні це близько 600 тисяч, а за кордоном — 400 тисяч. Дистанційне навчання певною мірою рятує ситуацію, але є значний недолік, — дітям важко соціалізуватися.

Які зміни запроваджують з 1 вересня
Для того, щоб повернути дітей до школи, держава подбає про відповідну інфраструктуру, зокрема про укриття, яке є обов’язковим для очного здобуття освіти. А ще вирішить питання з підвозом дітей та забезпечить необхідними девайсами.

Чтайте також:  Кремінь заявив про посилення відповідальності за спілкування неукраїнською у школі

Які зміни для учасників процесу:

Для учнів з-поміж ВПО є змога навчатись там, де вони зараз проживають. Це дасть змогу інтегруватися у нову громаду та соціалізуватися.
Мережу дистанційних шкіл буде змінено. З 1 вересня в класі повинно бути мінімум 20 учнів.
Має бути щонайменше по одному класу всіх років навчання — з 1 по 9 чи з 5 по 11 класи.
Вводять новий формат навчання для дітей, які знаходяться на тимчасово окупованій території. Зокрема, індивідуальний формат.
Для дітей, які зараз знаходяться за кордоном, впроваджують українознавчий компонент. Це означає, що школярі відвідуватимуть навчальні заклади країни, в якій перебувають, але дистанційно вивчатимуть історію України, українську мову й літературу, географію тощо.
Раніше видання розповідало, що новий навчальний рік 2024-2025 років міститиме «Уроки щастя», які вивчатимуть учні 1-7 класів вже з 1 вересня.

Джерело.


Повернутись вверх