facebook

Стало відомо, чи підвищать зарплату вчителям з 1 вересня

Стало відомо, чи підвищать зарплату вчителям з 1 вересня

Вчителям підвищувати зарплату найближчим часом не будуть. Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий розповів, чому саме.

70% державного бюджету України йдуть на оборону, тому коштів на підвищення зарплат наразі немає.

Міністр освіти зазначив, що тема окладів педагогів дуже болісна. «Ми всі розуміємо, що нам дуже важко залучати молодь до викладання в закладах загальносередньої, позашкільної, профтехосвіти тощо», — зазначив Оксен Лісовий.

Він уточнив, що міністерство розробило певну концепцію підвищення заробітної плати. В кінцевих положеннях закону про освіту передбачено підвищення окладів до трьох мінімальних заробітних плат.

«Ми розуміємо, що означає гідний рівень зарплати, у тому числі і щоб спонукати вчителя до саморозвитку та професійного зростання. Але на сьогодні маємо критичну ситуацію в бюджеті, вона надто складна», — додав міністр освіти і науки України.

«Нам треба протриматися. Бо позиція Президента України, і ми її всі розділяємо, що освіта є пріоритетом № 1 після оборони. Захистимо країну, відіб’ємо ворога — і переводимо освіту в пріоритет № 1», — підсумував очільник МОН.

Чтайте також:  Ні НУШ, ні СРУШ не буде «фунциклірувати»: заслужений вчитель розкритикував нові ініціативи в освіті

Джерело.


Повернутись вверх