facebook

Усього 30 днів канікул: школи самі визначать тривалість навчального року

Усього 30 днів канікул: школи самі визначать тривалість навчального року
Школи самостійно визначать тривалість навчального року
До провідних батьків, в Україні школам дозволили самостійно визначати тривалість навчального року для дітей, проте названо важливу умову. Цією інформацією ділиться Міністерство освіти та науки.

У МОН нагадали, що згідно з постановою Кабінету міністрів, навчальний рік в Україні стартує 2 вересня 2024 року та триватиме до 30 червня 2025 року.

При цьому, як зазначили у відомстві, у рамках такої тривалості навчального року педагогічна рада конкретної школи визначає структуру та тривалість навчального року, тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації навчального процесу.

“Тривалість канікул у навчальних закладах не може становити менш як 30 календарних днів”, – наголосили в міністерстві.

Таким чином школи можуть самостійно визначати структуру навчального року та форми організації навчального процесу, враховуючи наскільки навчання в умовах війни вплинуло на психічний стан та інтелектуальний розвиток учнів, чи є у них освітні втрати, якою є енергетична ситуація тощо.

Варто нагадати, що в деяких регіонах країни місцева влада вирішила, що навчальний рік у школах розпочнеться раніше, а саме у серпні.

Чтайте також:  Прорахунки шкільної освіти, які доведеться виправляти у виші. Кого випускають наші школи, чия в цьому провина і як це виправити?

Джерело.


Повернутись вверх