facebook

У школах з 1 вересня вводять зміни: як по-новому навчатимуться учні

У школах з 1 вересня вводять зміни: як по-новому навчатимуться учні

Незабаром стартує новий навчальний рік. Вже зараз зрозуміло, що більшість учнів сядуть за парти з 1 вересня. Саме з цього дня в школах введуть чималі зміни.

Школярі з 1 вересня навчатимуться по-новому. Зміни будуть особливо помітними у перших класах. Відтепер наповнюваність в класах не повинна перевищувати 24 учнів. Це правило у навчальному році 2024-2025 років поширюється на всі перші класи.

У Міністерстві освіти і науки України пояснили, що це стосується і державних, і комунальних закладів загальної середньої освіти. Зачіпає класи, які навчаються в очному чи змішаному форматі. Для решти класів кількість учнів не повинна перевищувати 30-ти.

У воєнний час для класів, які мають дистанційну форму навчання, кількість учнів у перших класах може бути більше за 24.

Профільне міністерство зазначило, що зміни, які вводять з 1 вересня в школах, повинні покращити взаємодію педагогів з учнями. Також це дозволить зробити процес навчання максимально ефективним. Адже вчитель у великих класах матиме змогу приділити кожному учневі більше уваги.

Ще є одне уточнення про поділ класу на групи. У школі для ефективного вивчення деяких предметів можна здійснити поділ. Наприклад, для кращого вивчення української мови це можна організувати за наявності понад 27 дітей в класі. Але якщо клас налічує до 24 учнів, поділ не здійснюється.

Чтайте також:  Міністр Лісовий відповів на скарги, що зарплата вчителів така сама, "як у касира без освіти"

Джерело.


Повернутись вверх