facebook

Зарплати освітян збільшаться майже на 30% упродовж 2021 року, – Сергій Шкарлет

Низький рівень зарплати педагогів – злочин проти України, – т.в.о. Міністра освіти та науки України.

 


Зарплати освітян впродовж 2021 року у порівнянні з серпнем 2020 року збільшаться майже на 30%. Відповідні кошти вже закладені до проєкту Державного бюджету України на 2021 рік. Про це повідомив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет під час програми «Мир і/чи війна» 25 вересня на телеканалі «Інтер».

Доходи вчителів вже зросли з 1 вересня на 5,8%. У зв’язку з підвищенням заробітної плати з 1 січня доходи збільшаться ще на 20%, і з 1 липня – ще на 8%. Тобто впродовж 2021 року зарплати освітян у порівнянні з серпнем 2020 року збільшаться майже на 30%, – наголосив Сергій Шкарлет.

Крім цього, він висловив занепокоєння низьким рівнем зарплати педагогів та назвав це злочином проти України.

Щодо зарплати освітян, то це злочин проти України впродовж 29 років… Зарплата вчителів і не тільки вчителів, а й педагогів дошкільної, шкільної, професійно-технічної, фахової передвищої, вищої освіти, майстрів виробничого навчання, наукових працівників у частині формування доходів освітян системно, за ці роки так і не змінилися. Проте в питаннях деяких надбавок та доплат були певні зрушення. Сьогодні ми намагаємось це змінити, – прокоментував Сергій Шкарлет.

Чтайте також:  Буде два напрями: які важливі зміни готує для учнів реформа старшої школи

Нагадаємо, у проєкті Держбюджету-2021 закладено збільшення видатків на освіту на 34 млрд гривень. Загальний бюджет освіти становитиме – 173,8 млрд гривень. Для виплат заробітної плати педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти передбачено 102,5 млрд грн, що на 21,2 млрд грн більше у порівнянні з 2020 роком.

Джерело.


Повернутись вверх