facebook

Коли починати навчальний рік – у серпні чи вересні? Садовий різко відповів освітньому омбудсмену Горбачову

Коли починати навчальний рік – у серпні чи вересні? Садовий різко відповів освітньому омбудсмену Горбачову

Голова Львівської міської Ради Андрій Садовий різко відреагував на пояснення освітнього омбудсмена Сергія Горбачова щодо викликів, з якими можна зіштовхнутися, якщо почати навчальний рік у серпні. За словами мера міста, відпустки та спека не є аргументом для того, аби уроки стартували 1 вересня, адже восени також бувають спекотні дні, а родини так само планують відпочинок.

Своєю думкою посадовець поділився в офіційному Telegram-каналі. Він також підкреслив, що освіта потребує змін, тож потрібно шукати можливості для їх впровадження.

Все це говорить лише про одне – наша освіта потребує змін. Якщо взимку ситуація з енергетикою, або опаленням погіршиться, школи відкриють свої двері для всіх, кому треба зігрітись, або зарядити свої пристрої. Навчальний процес буде перервано”, – написав Садовий.

Він підкреслив, що якщо на третьому році повномасштабної війни Росії проти України проводити дистанційне навчання, воно не матиме такої ефективності. Саме тому у Львові планують розпочати заняття 19 серпня, які триватимуть до Різдва. У випадку, якщо ситуація буде кращою за прогнози, термін канікул буде переглянутий.

Садовий підкреслив, що у воєнний час рішення щодо змін має приймати той, хто несе відповідальність на місцях.

Чтайте також:  Міністр освіти сказав, коли вчителі матимуть 24 тисячі гривень зарплати

Джерело.


Повернутись вверх