facebook

Ніхто не вимагав, нема часу. Українські вчителі оригінально пояснили, чому не вжили заходів для компенсації освітніх втрат

Ніхто не вимагав, нема часу. Українські вчителі оригінально пояснили, чому не вжили заходів для компенсації освітніх втрат

9% українських вчителів, які не вживали заходів для компенсації освітніх втрат, вказали, що для цього немає обовʼязкової вимоги або їм бракувало часу та можливостей. Крім того, деякі з опитаних педагогів пояснювали, що учні відволікаються на таких заняттях або мають інший часовий пояс.

Про це стало відомо з результатів дослідження “Освіта під час війни”, яке оприлюднила Державна служба якості освіти. Окремі вчителі розповідали, що не мають можливості працювати додатково та намагаються збільшувати темп уроків, аби встигнути опрацювати необхідний матеріал.

“Брак часу, можливість частіше відвідувати учнями індивідуальні заняття через віддаленість місця проживання від школи”.

“Немає достатньо часу, щоб зупинятися на тій чи іншій темі, розглядаємо їх поверхнево”.

Водночас 91% педагогів запевнили, що долають навчальні втрати, які спричинені повітряними тривогами, відключенням електроенергії тощо.

Найчастіше вчителі надають школярам завдання та навчальні матеріали (презентація, відео, аналогічні навчальні заняття онлайн) для самостійного опрацювання.

Крім того, групові та індивідуальні консультації проводять у 59% школах міст та 38% сіл. Ущільнюють навчальний матеріал у третині шкіл міст та практично у кожній п’ятій сільській школі.

Чтайте також:  Лісовий назвав середню зарплату вчителя в Україні...

Джерело.


Повернутись вверх