facebook

Педан різко звернувся до батьків в Україні: навіщо вашій дитині російська мова, яка їй не знадобиться? Європа вже її ненавидить

Педан різко звернувся до батьків в Україні: навіщо вашій дитині російська мова, яка їй не знадобиться? Європа вже її ненавидить

Український шоумен та телеведучий Олександр Педан різко звернувся до батьків, які досі спілкуються зі своєю дитиною російською мовою. За його словами, вона може знадобитися лише у тому випадку, якщо дорослі хочуть, аби їхні сини та доньки жили в Росії.

Про це зірка екрану розповів в інтервʼю “Суспільному”. Педан зауважив, що в Україні вся освіта здобувається лише українською мовою, а в Європі вже ненавидять російський говір. На думку шоумена, можна обрати будь-яку іншу іноземну, якщо в сімʼї хочуть спілкуватися не лише державною.

“Спілкуйтеся з вашою дитиною частково англійською, іспанською. Знайдіть мову, яка їй знадобиться в житті. Вже в Європі російський говір дратує. Не тільки ж українців, він дратує всіх навколо, їх вже ненавидять і будуть це робити роками. Хочете розвивати в неї скіли лінгвістичні – будь ласочка, так навіщо це робити мовою ворога?”, – висловився телеведучий.

Сам же Педан зі своїми дітьми спілкується виключно українською. Крім того, коли його син ділиться, що до нього звертаються російською, шоумен радить бути принциповим у таких ситуаціях і задавати тренд державної мови.

Чтайте також:  Профспілка пропонує визнати держборгом недоплачені педагогам кошти

Телеведучий каже, що у підлітковому віці дітям вже складно пояснювати про важливість української мови, проте батькам потрібно це робити все одно.

Джерело.


Повернутись вверх