facebook

Учні зможуть планувати індивідуальну освітню траєкторію: деталі

Учні зможуть планувати індивідуальну освітню траєкторію: деталі
Це вже зовсім скоро стане доступним у додатку «Мрія».

Про це розповів віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Інша перевага — можливість будувати індивідуальну освітню траєкторію. Ми звикли до Нетфліксу, який допомагає вибрати фільм, чи до ютубу, який допомагає дібрати відео. Чому освітні системи не використовують такі алгоритми? Розуміючи, що нам цікаво, що ми читаємо, дивимося, чого навчаємося, які додаткові уроки беремо, система може визначати наступні кроки розвитку. Наприклад, що прочитати, який освітній контент подивитися, де отримати грант. Великі обсяги даних допомагають будувати індивідуальні освітні траєкторії для дітей і робити їх більш швидкими й ефективними», — зазначив він.

Також у додатку зможуть оцінювати м’які навички дітей. За словами міністра, запуск застосунку планують на осінь 2024 року. 

За допомогою «Мрії» батьки й учні зможуть відстежувати академічну успішність і користуватися освітніми та інформаційними ресурсами, навчальними аудіо- та відеоматеріалами. На першому етапі в застосунку будуть доступні:
– особистий кабінет учня з програмами розвитку здібностей та шкалою успішності;
– інтерактивні та мультимедійні навчальні матеріали;
– збір, оброблення, накопичення, передавання даних про освітній процес;
– Мрія-ID — альтернатива учнівського квитка в застосунку.

Чтайте також:  Коли стартує навчальний рік 2024 – 2025 у школах України

Джерело.


Повернутись вверх