facebook

Чи повинні вчителі на період відпустки повертати шкільні ноутбуки, з якими вони працювали: роз’яснення юриста

Чи повинні вчителі на період відпустки повертати шкільні ноутбуки, з якими вони працювали: роз’яснення юриста

Вчителі мають повертати шкільні ноутбуки, з якими вони працювали, на час відпустки, адже потреби у користуванні технічними засобами у цей період немає. Натомість, педагоги можуть цього не робити, якщо така умова передбачена внутрішніми документами або трудовим договором.

На цьому зауважує юрист Роман Бондаренко в інтервʼю Новій українській школі. За його словами, педагогічні працівники з початком дистанційного навчання отримали в тимчасове користування персональні компʼютери, для того, аби забезпечити якісне навчання.

Проте, як каже Бондаренко, робочий час вчителя – це не лише проведення уроків. Адже педагоги займаються методичною, організаційною та іншими видами діяльності.

“Період відпустки не передбачає виконання жодних посадових обов’язків, тож потреби в технічних засобах немає. Тому вимога повернути технічні засоби на час відпустки цілком законна, якщо інше не передбачено внутрішніми документами (наприклад, договором про безоплатне тимчасове користування майном чи трудовим договором)”, – каже фахівець.

Чтайте також:  Раніше доплачували з батьківських «поборів»: директор школи показав, чим змушені займатися вчителі

Джерело.


Повернутись вверх