facebook

Вихователька назвала головну причину, чому батьків просять робити з дітьми годівнички з картону чи їжаків з каштанів

Вихователька назвала головну причину, чому батьків просять робити з дітьми годівнички з картону чи їжаків з каштанів

Батьків часто просять робити з дошкільнятами годівнички для птахів та їжаків з каштанів тому що, спільна праця над саморобками має розвивати взаємодію між дорослими та дітьми. Саме таким чином малюк включається в роботу та відчуває гордість за створення вибору, запевняє  одна із виховательок дитячого садка.

В інтервʼю Новій українській школі працівниця дошкільного закладу освіти пояснює, що у таких ситуаціях важливо, аби дитина брала участь у процесі виготовлення саморобки. За її словами, при виконанні завдань разом з дорослими, дошкільнята мають певну роль.

Передусім такі завдання мають посилювати співпрацю дітей і батьків. Ми просимо зробити не аплікації чи малюнки, а об’ємні саморобки, у процесі роботи над якими можна знайти певну роль для дитини. Якщо це якась фігурка із шишок чи каштанів, які збирала дитина, потім разом із батьками склеювала, тоді відбувається її включення в роботу”, – ділиться вихователька.

Вона пояснює, що коли батьки роблять саморобки власноруч, то діти зазвичай не хочуть, аби на неї звертали уваги при демонстрації виробу. А коли вони беруть участь у спільній праці, то отримують задоволення від процесу разом з дорослими.

Чтайте також:  Патріотичне виховання, вивчення англійської та безпека: МОН надало рекомендації щодо освітнього процесу в дитсадках

“Коли дитина приносить свій виріб у садок, то робить це з гордістю, розповідає, із чого саме її зробила, що приклеїла сама, а що – разом із мамою. Тоді це приносить задоволення і батькам, і дітям. Якщо ж дитина приносить роботу, зроблену батьками, то навіть робить це якось таємно, не хоче, щоб на це звертали уваги діти й вихователі. Хоча ми завжди наголошуємо батькам, що це має бути спільна праця”, – додає педагогиня.

Джерело.


Повернутись вверх