facebook

“Я втомлена, дитина спить, а на ранок треба саморобку”. У мережі виникла дискусія через “домашні завдання” для батьків

“Я втомлена, дитина спить, а на ранок треба саморобку”. У мережі виникла дискусія через “домашні завдання” для батьків

Батьки українських дошкільнят розповідають, що в деяких дитячих садках задають домашні завдання з необхідністю підготувати на ранок саморобки. Наприклад, ввечері можуть написати у чат, що на ранок потрібно принести виріб з кольорового паперу. Дорослі дивуються, що таке й досі може відбуватися, адже зрозуміло, хто саме має їх робити.

Крім того, не всі вдома мають запаси кольорового паперу і знайти його ввечері може бути складно. До того ж, у такий час зазвичай діти вже сплять, а батьки стомлені після роботи, тож не зрозуміло, кому саме потрібні ці завдання. Про це поділилась одна із мам дівчинки в інтервʼю Новій українській школі.

Вона зауважила, що в їхньому дитсадку кілька разів просили принести саморобки, проте це було за бажанням і вихователі наголошували на тому, що це треба робити разом з дитиною.

Мені здається, це ключове в комунікації садочка з батьками. Не знаю, як би я реагувала, якби мені, скажімо, о 9 вечора на вайбер прийшло директивне повідомлення: “На ранок треба принести саморобку з кольорового паперу на тему “родина”, – ділиться жінка.

Чтайте також:  Патріотичне виховання, вивчення англійської та безпека: МОН надало рекомендації щодо освітнього процесу в дитсадках

“Де пізно ввечері брати кольоровий папір, чому я маю те робити, коли втомлена й не стягую, кому це треба, якщо дитина вже спить у ліжку? Коли я читаю такі історії в соцмережах, розумію, що “щось добре” в цій схемі поламалося”, – додає вона.

Попри те, що в родині жінки такі випадки були не частими, все ж зводилось до того, що більшість роботи виконували батьки, а дитина могла “десь клеєм мазнути або якийсь кружечок вирізати”.

За словами українки, важливість таких завдань саме у проведеному родиною часі, а не в готовності саморобки. Адже такі моменти діти памʼятатимуть протягом свого життя.

Джерело.


Повернутись вверх