facebook

Діти-ВПО не зможуть навчатися дистанційно в “своїх” школах: плани МОН викликали дискусію в мережі

Діти-ВПО не зможуть навчатися дистанційно в “своїх” школах: плани МОН викликали дискусію в мережі

Міністерство освіти і науки (МОН) України має намір скасувати дистанційне навчання для дітей-ВПО у їхніх рідних школах, зобов’язавши учнів відвідувати заклади освіти за новим місцем проживання. Відповідні корективи, містить проєкт наказу про зміни підходів до забезпечення навчального процесу під час воєнного стану.

Водночас, документ передбачає, що діти, які проживають на тимчасово окупованих територіях (ТОТ), зможуть продовжити навчання в українських школах за індивідуальною формою замість дистанційної. На цьому зауважила громадська організація “Донбас SOS”. Таке рішення викликало дискусію серед правозахисників.

Зокрема, учасники обʼєднання зауважують, що такі зміни призведуть до звільнення близько 10 тисяч працівників освіти, які працюють у переміщених школах та на ТОТ.

“В цілому, продовження навчання в переміщених ЗЗСО в дистанційному форматі є можливістю зберегти зв’язки з тимчасово окупованою територією, єдності зі своїм корінням та людьми, надією на повернення”, – йдеться у зверненні.

За їхніми словами, якщо учні підуть до шкіл за місцем перебування, то їхні рідні заклади освіти будуть змушені закритися. Крім того, це позбавить можливості школярів з ТОТ навчатися в українській системі освіти. Адже індивідуальна форма не передбачає регулярне проведення занять, через що дітям потрібно буде самостійно опановувати шкільну програму, після чого проходити оцінювання.

Чтайте також:  За парти з 1 серпня: вже названо області, де школи розпочнуть навчальний рік з літа

Джерело.


Повернутись вверх