facebook

Вже офіційно: названо дату початку нового навчального року

Вже офіційно: названо дату початку нового навчального року

Графіки будуть щільнішими.
Студенти розпочнуть навчання у 2024 році з 1 вересня
Поки що в Україні вирішується питання про початок нового навчального року для студентів у серпні, у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця вже офіційно визначились із датою, ухваливши рішення не відступати від традицій. Так, студенти вишу з’являться в аудиторіях з 1 вересня. Про це йдеться на сайті навчального закладу.

На засіданні Ради ректорів Міністерства охорони здоров’я України, яке відбулося 24 червня 2024 року, було ухвалено рішення розпочати навчальний рік 2024-2025 у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця з 1 вересня 2024 року.

Учасники засідання, зваживши на критичну ситуацію в енергосистемі України та її вплив на процес навчання студентів, вирішили не переносити дату початку навчального року, але ущільнити графік навчання студентів. Так, медуніверситет працюватиме і щосуботи, а також триватиме навчання у 2025 році. Водночас зимові канікули триватимуть довше.

“З огляду на гостру ситуацію в енергетичній сфері, що склалася через удари РФ по українській критичній інфраструктурі, важливо знайти рішення, які враховували б ці фактори і одночасно забезпечували належну якість освітнього процесу. Тому з метою оптимізації освітнього процесу планується ущільнення графіка навчання, продовження зимових канікул, продовження освітнього процесу до кінця липня 2025 року, використання суботніх днів як робочі (за потреби)”,- йдеться у повідомленні установи.

Чтайте також:  Уроки з 10:00 і змішаний формат. Лісовий повідомив, яким буде навчання в українських школах взимку

Окрім цього, ще вирішується питання щодо формату навчання студентів. Пропонується як традиційний (аудиторний) формат здобуття знань учнями, так і змішана форма навчання (аудиторно-дистанційний формат). Відповідне рішення буде ухвалено з урахуванням енергозабезпечення та поточної ситуації в країні.

Повідомляється, що не виключено впровадження гнучкого графіка навчання для студентів та застосування альтернативних джерел енергії для забезпечення стабільності освітнього процесу.

Джерело.


Повернутись вверх