facebook

В Уряді обговорили початок навчального року

В Уряді обговорили початок навчального року

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів нараду з чиновниками від освіти, щоб обговорити підготовку до наступного навчального року, включаючи відновлення навчальних закладів, забезпечення укриттів, підручників та шкільних автобусів, забезпечення безпечних умов та безбар’єрного доступу.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів нараду з очільниками ОВА щодо завершення навчального року й підготовки до наступного.

До наради долучився також і міністр освіти та науки Оксен Лісовий. Він відзвітував щодо відновлення освітніх закладів, забезпечення їх укриттями, забезпечення учнів підручниками й шкільними автобусами.

Зокрема, за інформацією МОН, у 2024 році очно працюють понад 7,3 тисячі шкіл (58%), де навчається більш ніж 1,7 млн учнів. 2,4 тисячі (19%) шкіл працюють дистанційно та 2,8 тисячі (22%) — змішано.

Своєю чергою Шмигаль, нагадав, що цьогоріч уряд  передбачив 2,5 млрд грн на облаштування безпечних умов у школах. Уже розподілено кошти на 50 проєктів. Загалом укриттями забезпечено 10,5 тисяч шкіл. У понад 5 тисячах є умови для організації навчання в сховищах.

Окрім того, 1 млрд грн цьогоріч виділяємо на придбання шкільних автобусів.

“Наразі в закладів освіти є більш як 12 тисяч генераторів. На кінець навчального року приблизно 50% шкіл могли забезпечити освітній процес завдяки альтернативним джерелам живлення. Керівникам областей дав завдання обстежити освітні заклади на предмет їхньої готовності до наступного опалювального сезону”, – заявив прем’єр-міністр України.

Також на нараді приділили увагу питанню безбар’єрності в освітніх закладах.

Чтайте також:  12 класів і новий тип закладів освіти: як зміниться старша школа вже з 2027 року

Важливою темою зустрічі стало також навчання українських дітей за кордоном. Глава уряду підкреслив, що дітям за кордоном слід надати усі можливості для вивчення української програми та збереження зв’язків із батьківщиною.

“Міністерства зі свого боку за підсумками наради повинні опрацювати пропозиції з кожного питання та винести відповідні рішення на розгляд уряду”, – підсумував Денис Шмигаль. 

Окрім того, на нараді заслухали очільника МВС Ігоря Клименка. Він звітував щодо забезпечення безпечних умов перебування учнів у закладах освіти.

Також учасники зустрічі обговорили проблемні питання та рішення, що необхідні для гарантування безпечного освітнього процесу.

Джерело.


Повернутись вверх