facebook

Часу дали до 1 липня: у МОН заявили про важливе нововведення для шкіл – батькам варто знати

Часу дали до 1 липня: у МОН заявили про важливе нововведення для шкіл – батькам варто знати

МОН набирає охочих стати тренерами для українських учителів
У Міністерстві освіти та науки України оголосили про набір на другу хвилю навчання тренерів, які зможуть передати основні навички на предмет “Захист України” для вчителів усієї країни, повідомляється у телеграм-каналі відомства.

У МОН запрошують громадян пройти програму навчання тренерів вчителів, після закінчення якої учасники отримають відповідний сертифікат та зможуть навчати викладачів шкіл на предмет “Захист України” у своїй галузі.

“Запрошуємо до участі тренерів, які підтримають оновлення дисципліни, будуть готові навчати вчителів з усієї України та дадуть поштовх змінам”,- йдеться у повідомленні МОН.

Так, заявку на навчання тренерів можуть подати такі категорії громадян:

– вчителі предмета “Захист України” та суміжних предметів;
– інструктори центрів цивільного захисту;
– демобілізовані захисники та захисниці України.

До програми підготовки включено такі теми, як інтерактивні методи викладання, основи національної безпеки, військове управління, протидія інформаційним загрозам.

Зазначається, що підготовка тренерів стартує 8 липня у Києві та триватиме до 12 липня. Тому охочі можуть подати свої заявки до 1 липня. Заповнити анкету можна за посиланням. У МОН уточнюють, що учасникам програми буде забезпечено проживання, трансфер та харчування.

Чтайте також:  Вже офіційно: названо дату початку нового навчального року

У Міносвіти наголошують, що подальше навчання тренерами вчителів в областях України проводитиметься коштом спеціальної субвенції із державного бюджету.

“Після успішного завершення навчання тренери отримають сертифікати та зможуть навчати вчителів “Захисту України” у своїх громадах або областях за кошти спеціальної субвенції з державного бюджету. Таким чином, отримані знання передаватимуть каскадним методом до більшої кількості педагогів у кожному куточку України”,- йдеться у повідомленні МОН.

Джерело.


Повернутись вверх