facebook

Знову за парти: коли почнеться новий навчальний рік 2024-2025

Знову за парти: коли почнеться новий навчальний рік 2024-2025

Новий навчальний рік 2024-2025 років може стартувати раніше. Наразі Міністерство освіти надало рекомендації щодо проходження нового осінньо-зимового періоду та опалювального сезону.

В Україні тривають відключення електроенергії через значні пошкодження критичної інфраструктури, завдані росією. Велика доля ймовірності, що восени та взимку відключення стануть ще тривалішими. Згідно з найгіршим сценарієм, про який написали у виданні BBC, взимку електроенергія може бути всього кілька годин на добу.

Так само про значний дефіцит у мережі та, як наслідок, тривалі відключення, каже й генеральний директор YASNO Сергій Коваленко. За його словами, взимку населення може бути зі світлом до 7 годин на добу.

Враховуючи такі ризики, для закладів вищої освіти та фахової передвищої освіти рекомендовано розпочати 2024-2025 навчальний рік у першій половині серпня 2024 року. Це стосується освітніх програм усіх рівнів і всіх здобувачів, крім студентів перших курсів. Також у теплі місяці року пропонують суботні дні використовувати як робочі.

Для закладів професійної (професійно-технічної) освіти, якщо можливо, також пропонують розпочати навчальний рік раніше 1 вересня для учнів П (ПТ)О другого і третього курсів. Суботи також пропонують зробити робочими.

Водночас заклади загальної середньої освіти незабаром отримають рекомендації для підготовки до нового навчального року.

Чтайте також:  Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати

Джерело.


Повернутись вверх