facebook

Осінні канікули для школярів можуть перенести: у МОН назвали нові дати

У Міністерстві освіти і науки запевнили, що заклади освіти можуть самостійно формувати графік навчання та прийняти рішення щодо початку канікул в школі. Окрім того, дати осінніх канікул можуть змінитися через місцеві вибори.

 

 

Про це заявив в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет під час брифінгу в Кривому Розі, передає 24 канал.

ЦІкаво Канікули в школах України 2020 – 2021: коли відпочиватимуть учні Канікули в школах України 2020 – 2021: коли відпочиватимуть учні

За його словами, в період карантину в компетенції закладів освіти є спроможність формувати графік навчання. Тут все залежить від того, в яку зону епідемічної небезпеки потрапляє заклад освіти.

Так, Шкарлет розповів, що керівник закладу за погодженням з міськрадою та засновником може погодити навчання, зокрема, визначити самостійно дати канікул, різні форми навчання, зміни на змішане навчання тощо.

Однак т.в.о. міністра освіти і науки заявив про зміну звичного графіка навчання. Зокрема, освітні департаменти попросили синхронізувати дати канікул з датами виборів.

“Ми рекомендуємо розпочати канікули не пізніше, ніж за два дні до виборів і завершити не пізніше, ніж через три”. – додав Шкарлет. Тобто осінні канікули пропонують розпочати в четвери, 22 жовтня, і закінчити у п’ятницю, 30 жовтня. Таким чином діти отримають 11 днів для відпочинку.

Чтайте також:  У кого перевага? Як директори мають розподіляти робочі години учителів/вихователів у спірних випадках

У МОН зазначають, що керівник закладу школи має право визначати режим роботи закладу у рамках змішаних форм навчання.

До слова, школярі можуть отримати позапланові канікули Учнів можуть відправити на додаткові канікули через місцеві вибори через місцеві вибори, які заплановані на 25 жовтня. Адже часто саме в закладах освіти влаштовують виборчі дільниці та комісії.

Джерело.


Повернутись вверх