facebook

МОН: Після самоізоляції учні не зобов’язані здавати тест на COVID-19

МОН: Після самоізоляції учні не зобов’язані здавати тест на COVID-19

МОН надало роз’яснення щодо питань відвідування шкіл учнями, які перебували на самоізоляції. Згідно з ними, Учні, їхні батьки та інші законні представники не зобов’язані подавати до закладу загальної середньої освіти документальні підтвердження щодо стану здоров’я учнів для продовження навчання після самоізоляції.

Нагадаємо, що у постанові Кабміну №641 зазначено та постанові Головного державного санітарного лікаря №50 зазначено, що особи, які мали контакт із хворим на COVID-19, мають піти на самоізоляцію на 14 днів. А у випадку підтвердження СОVID-19 в одного з учнів, усі інші учні відповідних класу або групи визнаються такими, що потребують самоізоляції.

При цьому відповідні акти не передбачають обмежень щодо відвідування закладів загальної середньої освіти у «зеленій», «жовтій» чи «помаранчевій» зонах учнями, які не хворіють, у яких відсутні будь-які ознаки або симптоми захворювання, зокрема на СОVID-19, і які перебували на самоізоляції лише через контакт із хворим на COVID-19.

Обов’язкового проведення лабораторних тестувань (ПЛР та ІФА) після завершення самоізоляції для цієї категорії учнів не передбачається.

«Законодавство України не визначає обов’язок учнів, їхніх батьків та інших законних представників подавати до закладу загальної середньої освіти будь-які документальні підтвердження (довідки, висновки тощо) щодо стану здоров’я учнів для продовження ними навчання після завершення самоізоляції».

Чтайте також:  Чому випускники педагогічних вишів не йдуть працювати до школи?

Джерело.


Повернутись вверх