facebook

Прошу не використовувати загибель дівчинки як маніпуляцію в інформаційному просторі – Сергій Шкарлет

Очільник Міносвіти спростував чутки преси, які пишуть про загибель 13-річної школярки.

Сергій Шкарлет під час пресбрифінгу звернувся до українців та журналістів з проханням не поширювати неправдиві чутки про трагедію зі школяркою в Кривому Розі, яка випала з вікна та загинула.

Він повідомив, що під час розслідування ознак булінгу виявлено не було. Дівчинка добре навчалась і мала гарні відносини з вчителями та однокласниками:

На сьогодні образити вчителя та освіту дуже просто. Але в такому разі, куди ми поведемо своїх дітей? Як ми будемо вчителю дивитись в очі? Як будемо відчувати себе перед своїми дітьми? Жодних поганих оцінок у дівчинки не було. Жодного уривку тексту виявлено не було. Проявів агресії та булінгу також не було. Прошу донести це до суспільства, і не використовувати загибель дівчинки як певну спекуляцію в інформаційному просторі.

Директорка школи-ліцею №35 Раїса Лисенко також підтвердила слова очільника Міносвіти, що учениця не мала проблем ні з учителями, ні з дітьми. Вона була життєрадісною, веселою:

З боку вчителів або дітей не було жодного тиску чи якихось образ. Остання письмова робота школярки – твір, присвячений ювілею школи – читати без сліз неможливо. Дитина висловила в ньому всю любов до школи, вчителів, дітей. І за цей твір вона отримала 12 балів. Це говорить про те, що дитина почувала себе в ліцеї щасливою. І все, що видумали журналісти – нехай буде на їхній совісті.

За словами директорки, в пресі поширюється багато неправдивої інформації, яка висвітлює заклад лише з негативної сторони. У школі-ліцеї з метою протидії булінгу створений Комітет порозуміння, в якому беруть участь діти й дорослі. А за поведінкою учнів стежить і адміністрація закладу, і старшокласники.

Чтайте також:  Чому діти за останньою партою поводяться погано: освітянка дала поради вчителям, як це виправити

Раніше в ЗМІ повідомлялось, що на місці трагедії було знайдено клаптик паперу з негативною оцінкою, однак у поліції поки не підтвердили, чи дійсно знахідка належить дівчинці. Наразі триває досудове розслідування.

Джерело.


Повернутись вверх