facebook

Відповідали “методом тику”. Батьки випускників забили на сполох через НМТ з математики: чому діти не склали іспит

Відповідали “методом тику”. Батьки випускників забили на сполох через НМТ з математики: чому діти не склали іспит

В одній із соціальних мереж зʼявились дописи батьків вступників, бо учні не змогли скласти математику на Національному мультипредметному тесті у 2024 році. За словами українців, деякі випускники проходили тестування “методом тику”.

Крім того, батьки запевняли, що на іспиті були питання, теми яких не проходили в школі. Про результати НМТ-2024 розповіла одна з мам у Facebook. Вона поділилась, що її дитина не склала математику і попрохала поради.

“Дитина вчора не склала математику! Як оскаржити результат, що порадите?” – написала українка.

Користувачі мережі поділилися історіями своїх дітей, які готувались до НМТ, проте не змогли отримати необхідні бали.

“А ще є інше: однокласники сина, які вже складали в цьому році, говорять про те, що з математики були питання, теми яких не проходили в школі. Відповідали методом тику. І це говорять відмінники”.

“Дуже шкода дітей-гуманітаріїв. Через те, що не склав предмет, який тобі і потрібен не буде потім, не можеш вступати на омріяну спеціальність”.

“У моєї доньки аналогічна ситуація. З трьох предметів понад 170 балів, а математику провалила. Дитина просто в стресі, бажання відбивають від усього. Хоче бути психологом, на який “бабай” їй ця математика”.

“Масове явище цього року, на жаль. Хотілось би побачити, як публічно, на камеру, розробники завдань складуть 4 предмети за поставлених умов і покажуть свої результати. І чому випускники, наприклад, 2022 року мали значно легші завдання і на 1 предмет менше, ніж цьогорічні? Змінилось у країні щось на краще? Справедливо щодо дітей?”.

“Боже, як багато дітей цього року не склали НМТ саме через математику. Шкода дітей”.

“Торік бачила такий випадок, коли методом вгадування набрала та, яка не вчила. А та, яка вчила, не набрала достатньо для бюджету. Цей рік взагалі шок – рулетка, реально… І 4 предмети – це якийсь жах. Вчителі англійської скаржаться, що доволі сильні учні провалили іспит. Торік це були поодинокі випадки, цього року їх багато”.

Чтайте також:  В УЦОЯО розповіли, чи збільшиться кількість предметів на НМТ у 2025 році та яким іспит буде після війни

Джерело.


Повернутись вверх