facebook

Пільги для вчителів: хто може розраховувати на додаткові “бонуси”

Пільги для вчителів: хто може розраховувати на додаткові “бонуси”

Деякі представники культури можуть розраховувати на підтримку від держави, що дозволяє їм зменшити свої витрати
В Україні для певних категорій вчителів окрім різних надбавок та доплат до основного окладу, надаються пільги. Це стосується педагогів та працівників культури, які все життя працювали у сільській місцевості або у селищах міського типу.

Більше про це читайте в матеріалі сайту Новини Pro.

Хто та які пільги може отримати
Згідно з частиною 5 статті 29 Закону України “Про культуру”, право на пільги мають:

працівники державних та комунальних закладів культури;
педагогічні працівники закладів освіти у сфері культури, які працювали у сільській місцевості або у селищах міського типу.

Для цих категорій працівників культури передбачаються такі пільги:

безкоштовне користування житлом;
безкоштовне опалення та освітлення.

Як довести право на пільги

Щоб скористатися цими пільгами, пенсіонерам необхідно підтвердити своє право на їх отримання. Це, своєю чергою, здійснюється за допомогою довідки, яку видають відповідні органи.

Ось які органи можуть видати таку довідку:

відділ культури (культури та туризму) райдержадміністрації. Якщо ви працювали у державних чи комунальних закладах культури, зверніться до цього відділу за місцем вашого проживання;
адміністрація установи (закладу), у якому ви працювали. В тому разі, якщо ваш заклад ще функціонує, адміністрація може надати необхідні документи;
сільська або селищна рада. У разі ліквідації закладу або інших обставин, ця рада за вашим постійним місцем проживання може видати довідку на основі записів у трудовій книжці.

Чтайте також:  У кожній школі та лікарні мають з’явитися сонячні панелі та смартлічильники – Зеленський

Які є вимоги до сукупного доходу родини

Пільги на безкоштовне користування житлом з опалення та освітленням надаються лише за умови, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї на одну особу за попередні шість місяців не перевищує встановленого рівня.

Цей показник визначається відповідно до порядку, встановленого Кабінетом Міністрів України, і надає право на податкову соціальну пільгу.

Джерело.


Повернутись вверх