facebook

Яка тривалість робочого часу педагогічного працівника під час канікул?

Яка тривалість робочого часу педагогічного працівника під час канікул?

Відповідно до п. 25 Типових правил внутрішнього розпорядку для працівників державних навчально-виховних закладів України, затверджених наказом Міністра освіти України від 20.12.1993 р. N 455, під час канікул, що не збігаються з черговою відпусткою, керівник закладу освіти залучає педагогічних працівників до педагогічної та організаційної роботи в межах часу, що не перевищує їх навчального навантаження до початку канікул.

Кожен заклад освіти має розробити та затвердити власні Правила внутрішнього трудового розпорядку, в яких має бути окреслено питання визначення робочого часу педагогічних працівників у період канікул.

Канікулярний час для вчителя є робочим часом. Його роботу за цей час оплачують із розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації, що передувала початку канікул (п. 71 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 № 102). Аналогічно оплачують роботу осіб з числа керівного, адміністративно-господарського та навчально-допоміжного персоналу, які ведуть викладацьку роботу або заняття з гуртківцями у тому ж закладі.

Отже, керуючись вищевикладеним:
1.Педагогічні працівники на канікулах працюють в межах часу, що не перевищує їх навчального навантаження до початку канікул.
2. Заклад освіти має розробити та затвердити власні Правила внутрішнього трудового розпорядку і чітко окреслити межі робочого часу працівників.
3.Роботу під час канікул оплачують із розрахунку заробітної плати, встановленої згідно тарифікації, що передувала початку канікул.
З повагою – юрист Лілія Орел

Чтайте також:  Хто за що відповідає: які повноваження є в різних органів влади щодо системи освіти

Джерело.


Повернутись вверх