facebook

Залишити дітей у спокої: освітній експерт назвав 5 варіантів успішного виховання

Залишити дітей у спокої: освітній експерт назвав 5 варіантів успішного виховання

Український освітній експерт Володимир Співаковський запевняє, що є пʼять варіантів успішного виховання. Найперше, що потрібно зробити – це залишити дітей у спокої. Він зауважує, що нині на сучасних малюків впливає в першу чергу соціум, інтернет, друзі, батьки, школа та книги.

Крім того, у житті хлопчиків та дівчат також трапляються різні випадки та ситуації, які залишають слід. Про це Співаковский написав у Facebook.

Він зауважує, що частина вихованості переходить до малюків з генами. Проте щось зникає у перехідному віці, але зрештою з дітей виростають порядні люди.

Крім того, що варто залишити підлітків у спокої фахівець також радить:

  • Нав’язувати їм те, на чому зросли дорослі.
  • Підлаштовуватися під дітей.
  • Знайти хорошу школу.
  • Вигадувати та реалізовувати (для них і разом з ними) індивідуальну траєкторію їхнього власного життя.

Нагадаємо, український психіатр та доктор медичних наук Олег Чабан запевняє, що батьки виховують своїх дітей так, як виховували їх і найчастіше вважають, що така модель єдино правильна. Так, каже фахівець, хтось лупцює, щоб “направити на путь істинний”. А хтось робить це у стилі вихованої безпорадності кажучи, що у всіх діти як діти, а у нього дебіл. Експерт запевняє, що таким чином дорослі виховують зі своїх дітей невдах. Крім того, за його словами, це відобразиться у підлітковому віці, коли школяр знайде собі подібних бунтарів і буде реалізовувати закладену у підсвідомість батьками програму.

Джерело.


Повернутись вверх