facebook

Треба підготуватися: МОН видало рекомендації школам з урахуванням знеструмлень восени 2024

Треба підготуватися: МОН видало рекомендації школам з урахуванням знеструмлень восени 2024

Міністерство освіти і науки України видало рекомендації школам щодо підготовки до 2024/2025 навчального року. Зокрема, освітнє відомство звернуло увагу на необхідність розгляду забезпечення закладів освіти альтернативними варіантами енергопостачання восени та взимку для проведення уроків.

Про це МОН повідомило в листі, що надіслано керівникам департаментів освіти й науки обласних, Київської міської державних (військових) адміністрацій. У документі також зауважується, що освітній процес має переважати в очному форматі за наявності укриттів. У разі, якщо сховище не може вмістити всю кількість школярів, уроки варто проводити позмінно або у змішаному форматі.

“Освітній процес у 2024/2025 навчальному році в закладах загальної середньої освіти рекомендуємо організувати у звичайному (очному) форматі. Якщо місткість укриття закладу освіти, установи чи організації, в якій забезпечується укриття учасників освітнього процесу, недостатня для їхнього одночасного перебування, можна організувати навчання позмінно або в змішаному форматі (передбачає організацію навчання учнів шляхом поєднання навчання в очній (денній) та дистанційній формах, визначеній розкладом навчальних занять у закладі освіти)”, – йдеться у повідомленні.

Там також зазначено, що зважаючи на безпекову ситуацію обласні адміністрації можуть ухвалювати рішення про перехід на дистанційну форму навчання.

Чтайте також:  Коли в українських школах розпочнеться навчальний рік: відповідь голови МОН

МОН підкреслило, що школи мають підготуватися до нового навчального року та вжити додаткових заходів щодо безпеки учасників освітнього процесу. Зокрема, облаштувати укриття, провести навчання та тренування щодо дій під час загроз або виникнення надзвичайних ситуацій.

Освітнє відомство вкотре наголосило, що в умовах воєнного стану пріоритетом є безпека кожного учасника освітнього процесу.

Джерело.


Повернутись вверх