facebook

“Це замкнуте коло”. Вчитель пояснив батькам, чому не варто сварити дітей за оцінки в школі

“Це замкнуте коло”. Вчитель пояснив батькам, чому не варто сварити дітей за оцінки в школі

Молодий вчитель із Києва Руслан Циганков запевняє, що батькам не варто сварити школярів за оцінки в школі. За його словами, учні починають сприймати таку поведінку як адекватну модель, і коли в них зʼявляються свої діти, вони робитимуть те ж саме. Він підкреслив, що таким чином утворюється замкнуте коло.

Про це педагог розповів в інтервʼю luki_ua. Циганков каже, що у школярів, у таких випадках, може пропасти бажання вчитися і вони будуть ненавидіти предмети. Натомість, вчитель радить батькам розібратися у проблемі, та, можливо, переключитись на іншу дисципліну.

“Ця проблема залишилась. І я завжди доношу учням, і щоб вони доносили батькам, що оцінка – це лише оцінка, і не треба в жодному разі якось карати свою дитину. Потім зовсім відпадає бажання і вчитись, і цей предмет також вона ненавидить, і весь світ. Я вважаю, що це батькам треба працювати над собою. І замість того, щоб робити якісь покарання, навпаки розібратися, в чому проблема”, – каже педагог.

“Може, їй треба переключитись на інший предмет, а вони сварять її за це. Це замкнутий коло. Якщо дитину сварять, не дай Боже, там якесь насилля за оцінку, то потім вона сприймає це як адекватну модель і коли в неї буде дитина вона буде робити те ж саме”, – додає Циганков.

Нагадаємо, молодий вчитель запевняє, що шпаргалки корисні для учнів. За його словами, коли школяр готується таким чином до контрольних, він стає винахідливим та намагається викрутитися із ситуації. Крім того, діти, коли пишуть підказки, запамʼятовують якусь частину матеріалу. Освітянин зауважив, що на своїх уроках, якщо знаходить шпаргалки, то одразу забирає роботу та ставить двійку. Проте, коли діти роблять це так, що він не помічає, то вважає, що школярі правильно роблять.

Джерело.


Повернутись вверх