facebook

Чи є можливість надолужити навчання за рахунок частини літніх канікул?

Чи є можливість надолужити навчання за рахунок частини літніх канікул?

Чи взяла якась місцева влада на себе таку ініціативу із зміни структури навчального року без наказу МОН?

Українці скаржаться на «узурпацію» влади, але коли постає питання, де треба проявити очевидну ініціативу, то відразу потрібно чекати вказівки «згори».

Рекомендації від МОН щодо необхідності змін в навчальному році – один із прикладів, що в нас багато лицемірства, мало відповідальності та відсутність ініціативності на місцях.

У час війни для освіти великою проблемою постають повітряні тривоги, які руйнують структуру навчання, про що не написав / сказав хіба лінивий.

Ми говоримо про великі провали в знаннях через випадання уроків та онлайн освіту. Здавалося, що проблему треба якось вирішувати, і про бажання це робити публічно багато хто говорить.

Ну от є літні канікули, які навіть без війни дуже шкодили освіті через свої великі розміри. І є можливість надолужити навчання за рахунок частини літніх канікул.

І заразом зекономити частину ресурсів взимку, зробивши навпаки більшими канікули в прохолодну пору року, коли і світловий день менший, і на опалення багато витрачається.

Якщо запропонувати скоротити літні канікули до 6 тижнів, то яку реакцію ми отримаємо від суспільства?

Чтайте також:  Чи підвищать цього року зарплати вчителям і від чого це залежить: що відомо

Чи взяла якась місцева влада на себе таку ініціативу із зміни структури навчального року, адже ніхто не забороняє це робити на місцях без наказу / рекомендацій від МОН?

От після відповідей на ці питання ми «зрозуміємо», що провали в знаннях учнів не так то й цікавлять більшість, бо, як виявиться, і провалів в навчанні немає, і «жарко гірше ніж холодно», і відпочинок краще, ніж урок тощо.

Тому-то місцева влада чекатиме «погану» владу у особі МОН – і далі зробить, як вони рекомендують.

Або буде боротьба за те, щоб сподобатися простому народу, для якого літні канікули – це як частина культури, яка тягнеться ще з часу, коли треба було працювати в колгоспі та вдома по господарству.

Автор: Леся Хлипавка, учитель історії м. Черкаси, співавтор програм із історії.

Джерело.


Повернутись вверх