facebook

Конспект від руки допомагає школярам краще вчитися та запамʼятовувати матеріал: результати дослідження

Конспект від руки допомагає школярам краще вчитися та запамʼятовувати матеріал: результати дослідження

Написання конспекту від руки допомагає дітям краще вчитися, запамʼятовувати матеріал та зміцнювати звʼязки мозку. Про це свідчать результати дослідження норвезького університету науки і технологій.

Дослідники зауважили, що ті учні, які друкували текст на ґаджетах мали труднощі у розрізненні літер. Водночас, написання від руки більше стимулює мозок, ніж просто натискання клавіш, повідомляє Тalker.

“Ми показуємо, що під час письма від руки схеми підключення мозку набагато складніші, ніж під час друкування на клавіатурі”, – сказала одна із дослідниць.

Вченими було проаналізовано 36 учнів закладу освіти, до яких було підключено 256 датчиків на голові, для вимірювання електричної активності в їх мозку.

Результати показали, що зв’язок між різними ділянками мозку збільшувався, коли учасники писали від руки, а не коли друкували. Крім того, під час написання більше задіюються органи чуття.

Дослідники підкреслили, що письмо корисне для навчання. Проте вони зауважили, що у закладах освіти дедалі частіше учні конспектують за допомогою ґаджетів. Водночас користуватися компʼютерами можна, наприклад, при написанні есе або рефератів.

Чтайте також:  "Мотлох замість шкільних ноутбуків": освітній експерт забив на сполох через ініціативу МОН

Джерело.


Повернутись вверх