facebook

Як настільні ігри впливають на розвиток математичних навичок школярів: несподівані результати дослідження

Як настільні ігри впливають на розвиток математичних навичок школярів: несподівані результати дослідження

Настільні ігри покращують навчання та розвиток, а також позитивно впливають на математичні та читацькі навички. Про це стало відомо з результатів дослідження, в якому проаналізували дані дітей від 3 до 9 років.

Зокрема, проводячи час за настільними іграми, школярі можуть покращити свої навички з підрахунку, додавання та здатності розпізнавати, більше чи менше число. Під час дослідження діти грали в середньому двічі на тиждень по 20 хвилин, повідомляє Тalker.

Усіх дітей оцінювали з математики до та після занять. Вони були розроблені для заохочення таких навичок як голосний рахунок.

Фахівці аналізували успіх за чотирма категоріями. А саме: здатність дитини називати числа, розуміння чисел, наприклад, знання того, що дев’ять більше за три, здатність учня додавати та віднімати, а також її загальний інтерес до математики.

Результати показали, що математичні навички дітей значно покращилися після занять у 52% завдань.

Майже в третині випадків школярі досягли кращих результатів, ніж ті, хто не брав участі у настільних іграх.

Дослідники вважають, що дітям може бути корисно грати в настільні ігри кілька разів на тиждень під наглядом учителя або іншого дорослого.

Чтайте також:  Мотлох замість шкільних ноутбуків

Доктор університету Хайме Балладарес зауважив, що настільні ігри покращують математичні здібності маленьких дітей.

“Використання настільних ігор можна вважати стратегією, яка потенційно впливає на основні та складні математичні навички. Їх можна легко адаптувати, щоб включати цілі навчання, пов’язані з математичними навичками чи іншими сферами”, – сказав Балладарес.

Він додав, що майбутні дослідження мають бути спрямовані на вивчення того, як такі ігри впливають на інші когнітивні та розвиваючі навички.

Джерело.


Повернутись вверх