facebook

“Навчання – важка праця”: український клінічний психолог назвав причину, чому у школах мають бути заборонені ґаджети

“Навчання – важка праця”: український клінічний психолог назвав причину, чому у школах мають бути заборонені ґаджети

Український клінічний психолог Пилип Духлій запевняє, що телефони мають бути заборонені у школах. За його словами, навчання не завжди приємна та весела праця, а вона може бути важкою.

Фахівець підкреслює, що школярі повинні вчитися концентруватися і докладати зусиль на уроках. Таким чином, каже експерт, у дорослому житті вони зможуть продовжувати вчитися, досягати результатів та відчувати гордість. Про це Духлій написав у Facebook.

“Телефони мають бути заборонені в школах. Навчання – важка праця, не завжди приємна і весела. Діти мають розвивати вміння концентруватись і докладати зусиль. Щоб потім в дорослому житті вони могли продовжувати вчитись, досягати своїх власних результатів і відчувати гордість за себе”, – зауважив психолог.

Він пояснив, що в закладі освіти, де він керує, провели експеримент і дозволили дітям користуватися ґаджетами протягом одної чверті. Коли ж адміністрація побачила результати навчання, то терміново скасувала можливість школярам користуватися телефонами під час перебування у школі. З того часу в учнів збирають смартфони на початку дня і віддають їх після занять.

Він навів у приклад досвід Великої Британії, де у школах з повною забороною ґаджетів школярі показали вдвічі кращі результати у навчанні.

Чтайте також:  Чи зможуть школи виконати навчальний план, не змінюючи дати початку навчального року?

Нагадаємо, британський аналітичний центр провів дослідження із залученням 800 шкіл. Майже у всіх початкових класах діяла повна заборона використання ґаджетів, натомість у середній школі лише 11% дотримувались цього правила. Деякі із закладів освіти зазначали, що вони дозволяють користуватися телефонами на перервах або під час обіду.

Дослідникам вдалося встановити, що в тих закладах освіти, де дітям заборонялося користуватися телефоном протягом всього навчального дня, учні мали на 1-2 бали вище в атестатах про загальну середню освіту. Школярів порівнювали із учнями, які навчаються у школах з менш суворою політикою.

Джерело.


Повернутись вверх