facebook

Коли в Україні завершується навчальний рік та починаються літні канікули

Коли в Україні завершується навчальний рік та починаються літні канікули

2023/2024 навчальний рік триватиме до 28 червня 2024 року, згідно з рішенням Міністерства освіти та науки України. Проте, школи самі визначатимуть дату завершення навчання. Рішення прийматиме педагогічна рада, керуючись встановленими Кабінетом міністрів нормами.

Деякі із закладів освіти вирішили продовжити уроки у червні, аби школярі змогли наздогнати освітні втрати. Водночас останній дзвоник у школах має відбутися 31 травня. OBOZ.UA зібрав інформацію про те, коли почнуться літні канікули.

В більшості регіонів школярі завершать навчання наприкінці травня.

У 66 громадах Київщини останній дзвоник пролунає 31 травня. Але окремі школи завершать навчання до 7 та 14 червня відповідно. Термін навчання в цих закладах продовжили через більшу тривалість канікул взимку.

Проте в Житомирі діти ходитимуть на уроки до 6 червня. В Дніпрі трохи довшим буде навчання для випускників, які готуватимуться до складання Націоналнього мультипредметного тесту.

У Вінниці останній дзвоник пролунає раніше, адже канікули планується розпочати з 27 травня.

У Сумах в окремих школах навчання триватиме до 7 червня.

У Харкові навчальний рік завершиться 31 травня, тож з червня школярі підуть на літні канікули. Проте, аби надолужити освітні втрати, батьки зможуть приводити своїх дітей у серпні на додаткові заняття. Таким чином місцева влада вирішила допомогти учням підготуватися до нового навчального року, аби учні могли повторити вивчений матеріал та актуалізувати знання напередодні першого вересня.

Чтайте також:  Чи дійсно діти підуть до школи в серпні?

У Запоріжжі навчальний рік у школах триватиме до першого липня, тож діти матимуть лише два місяці літніх канікул. У червні школярі відвідуватимуть уроки та проводитимуться консультативні заняття. Таке рішення ухвалили у звʼязку з тривалою дистанційною освітою та неможливістю проводити повноцінно навчання через часті повітряні тривоги.

В окремих школах України також пройдуть і випускні вечори. Зокрема, 7 червня вони мають відбутися для учнів 9 класу, а 14-го – для 11-х.

Водночас, у Київській області та ще низці регіонів освітнім закладам рекомендовано не проводити гучних масових заходів з нагоди завершення навчального року та випускних вечорів.

Джерело.


Повернутись вверх