facebook

Шкільну програму спростять, щоб не забивати учнів другорядною інформацією

Шкільну програму спростять, щоб не забивати учнів другорядною інформацією

Що про це кажуть у Міносвіти?

Міністерство освіти і науки працює над спрощенням деяких освітніх програм для того, щоб у школярів було більше часу й можливостей заглиблюватися в тему, яку вони вивчають.

Про це повідомив очільник відомства Оксен Лісовий в інтервʼю hromadske.

Коли ми говоримо про «спрощення» — не йдеться про те, що треба зробити програми менш якісними.

Ми повинні створити можливість для дітей самим заглиблюватися в тему, яку вони вивчають, — зазначив міністр.

Він не назвав конкретні дисципліни, які зазнають змін, однак уточнив, що йдеться про два великих блоки предметів — гуманітаристика та STEM-блок (природничі науки плюс математика).

Коли ми в «Українській літературі» даємо на рік, умовно, 42 автори, то розуміємо, що діти не заглибляться у твір, якісно його не рефлексуватимуть, не матимуть часу на осмислення вчинків героїв та проживання ситуацій.

А це те, заради чого ми привчаємо дітей до читання, — пояснив Лісовий.

На його думку, це рішення важливе, зокрема, щодо навчання дітей на прифронтових і тимчасово окупованих територіях, та дітей, які перебувають за кордоном.

Нам слід більше часу приділяти засвоєнню матеріалу — не гнати їх зашвидко, не забивати надто великою кількістю другорядної інформації, яка у нас поки що, на жаль, передбачена у програмі, — вважає міністр.

Чтайте також:  Покращення бюджетного стану поліцейським замість самих працівників освітньої галузі

Він наголосив, що над змінами працює «хороша креативна команда людей», які «вивчають освітні програми та виключають звідти все другорядне». І додав: «Сподіваємося, влітку вже запропонуємо спрощені програми».

Джерело.


Повернутись вверх