facebook

Чи краще вчаться діти у школах, де заборонені телефони: результати дослідження

Чи краще вчаться діти у школах, де заборонені телефони: результати дослідження

Британські дослідники з’ясували, що у школах, де заборонено користуватися мобільними телефонами, учні отримують кращі оцінки на один-два бали в атестаті про загальну середню освіту, ніж там, де вільно або частково користуються гаджетами.

Про це свідчать результати дослідження британського аналітичного центру Policy Exchange.

На думку психолога, професора Джонатана Гайдта, відповідний звіт показує, що “насправді відбувається” у закладах освіти. Він вважає, що телефони перед заняттями мають закривати у шафах або тримати у сумках та діставати вже по завершенню уроків.

“Ми повинні приділяти учням 6-7 годин кожного дня, щоб вони могли бути повністю інтегрованими у навчання, спілкуватися та розвиватися”, – наголосив психолог.

Дослідження проводили на базі даних з 800 початкових та середніх шкіл у Великій Британії. За результатами, лише у 11% середніх шкіл були повні заборони на користування гаджетами під час уроків.

“Дані, зібрані в цьому звіті, несуть чітке повідомлення політикам – мобільні телефони заважають освіті та погіршують її результати”, – зауважила членкиня Парламенту Великої Британії, голова культурного комітету Палати громад Керолайн Дайнедж.

У свою чергу, негативний вплив телефонів під час занять в українських школах помітив співзасновник та директор школи Brobots Пилип Духлій.

Чтайте також:  "Ворога потрібно знати". Українська викладачка назвала причини, чому російська мова не втрачає популярності в Гарварді

“Смартфони, комп’ютери та гаджети у нас в школі на уроці були дозволені рівно одну чверть. Ми подивились на результати навчання і терміново скасували це. З тих пір гаджети забираються на початку дня і віддаються після занять за деякими виключеннями. Те, що ми тоді побачили на практиці, зараз вже доведено дослідженням 800 шкіл у Великій Британії”, – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Духлій наголосив, що діти у школі повинні вчитись концентруватись та докладати зусиль, аби надалі вже дорослими продовжувати вчитись, досягати успіхів та пишатися собою.

FacebookTwitterTelegram

Джерело.


Повернутись вверх